Nicușor Dan trimite toți șoferii și vatmanii STB la cursuri de prim ajutor

Nicușor Dan trimite toți șoferii și vatmanii STB la cursuri de prim ajutor

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că 31 de şoferi STB au învăţat, pe parcursul a două zile, cum să acorde primul ajutor în caz de urgenţă.

În perioada următoare, toţi cei 3.000 de şoferi şi vatmani ai societăţii de transport public, dar şi controlorii vor fi instruiţi să acţioneze când o persoană are nevoie de prim-ajutor.

”31 de şoferi STB au învăţat, pe parcursul a două zile, cum să acorde primul ajutor în caz de urgenţă. În perioada următoare, toţi cei 3.000 de şoferi şi vatmani, dar şi controlorii vor fi instruiţi să acţioneze când o persoană are nevoie de acordarea primului ajutor”, scrie primarul Capitalei, pe Facebook.

ADVERTISING

Săptămânal, la 112 se primeşte minim un apel de intervenţie pentru un călător aflat într-unul din mijloacele de transport în comun din Bucureşti, iar cel puţin o dată pe săptămână este necesară intervenţia unui echipaj medical.

”Viteza de reacţie şi primele îngrijiri, până la sosirea ajutorului specializat, pot salva vieţi. Cursurile de prim ajutor pentru angajaţii STB sunt oferite de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii, în colaborare cu Asociaţia Societatea de Salvare Bucureşti – ASSB”, transmite edilul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇