Start din 5 decembrie la programul pro-natalitate: Cuplurile nefertile pot primi 15.000 de lei de la stat pentru FIV

Start din 5 decembrie la programul pro-natalitate: Cuplurile nefertile pot primi 15.000 de lei de la stat pentru FIV

Premierul Nicolae Ciucă, şeful PSD Marcel Ciolacu şi ministrul Familiei, Gabriela Firea, au participat, marţi, la Palatul Victoria, la o ceremonie de semnare a documentului care prevede cum va fi aplicat programul de sprijin pentru creşterea natalităţii.

În cadrul acestui program, din 5 decembrie, se pot depune deja cererile online.

Programul prevede trei proceduri de fertilizare in vitro decontate pe an, iar suma este de 15.000 de lei, circa 3.000 de euro, în două tranşe.

”Din păcate, în ţara noastră, unul din 5 cupluri suferă de infertilitate, sunt statistici îngrijorătoare. De asemenea, din păcate, din motive financiare, nu toate cuplurile infertile au posibilitatea să urmeze un tratament adecvat. Acesta costă în jur de 3.000 de euro”, a spus Gabriela Firea.

ADVERTISING

Ministrul Familiei a arătat că s-au gândit la extinderea programului care a fost implementat la nivelul Capitalei, în urma căruia s-au născut 560 de copii, la întreaga ţară, pentru că ”această coaliţie şi-a propus să fie alături de toate nevoile oamenilor, iar infertilitatea nu este un moft, este reală şi este declarată de medici specialişti”.

"Evaluarea va fi una cât se poate de rapidă pentru ca aceste cupluri sau femeile singure să nu aştepte foarte mult”, a mai arătat ministrul Familiei.

Firea a dat asigurări că acest program va avea finanţare şi anul viitor. ”Le asigur pe toate doamnele care ne privesc şi care au temeri că se vor sfârşi banii că nu se întâmplă acest lucru”, a spus ea.

ADVERTISING

Ministrul a explicat că vor fi acceptate trei proceduri pe an, iar suma decontată este de 15.000 de lei, circa 3.000 de euro, în două tranşe, un voucher pentru tratament şi unul pentru procedură.

Şi premierul Ciucă a spus că este răspunderea Guvernului să vină cu soluţii astfel încât să putem să asigurăm condiţiile necesare pentru ca cuplurile tinere, persoanele singure să poată să aibă acces la aceste facilităţi pentru creşterea natalităţii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇