Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele

Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele

Invazia de șobolani din Capitală afectează din ce în ce mai mult cetățenii Bucureștiului.

După ce ieri s-a viralizat o fotografie cu doi șobolani care se înfruptau dintr-un covrig într-un Mega Image din Sectorul 1, astăzi aflăm că s-au stricat și câteva semafoare din Capitală, pentru că rozătoarele și-au făcut de cap cu cablurile!

Mai exact, miercuri, în jurul orei 14:00, semafoarele din intersecția  Bd. Unirii cu Str. Nerva Traian s-au defectat.

Evident, traficul rutier a fost îngreunat (o oră și jumătate), precizează Compania Municipală Managementul Traficului București S.A.

S-a constatat că defecțiunea s-a produs din cauza rozătoarelor care au adus pagube cablajului aferent semaforizării.

ADVERTISING

Echipa noastră a demolat, igienizat și refăcut legăturile electrice, reușind ca până  la ora 15³⁰ să asigure repunerea în funcțiune a semafoarelor și implicit reluarea traficului în condiții normale”.

Totodată, cei de la această companie municipală au prezentat ”scuze pentru disconfortul creat participanților la trafic”.

Cine și cum poate împiedica șobolanii să saboteze semafoarele

Directorul Companiei Municipale de Managementul Traficului, Radu Nicolescu, a declarat pentru SpotMedia.ro că soluția pentru a evita astfel de situații neplăcute este, evident, deratizarea.

ADVERTISING

”De câteva luni, nu mai sunt prinse în buget serviciile de mentenanță. Pentru că atunci când se făcea mentenanța, se și curățau aceste ADC-uri (automate de dirijare a circulației, adică acele cutii metalice de la semafor - n.red.) și se punea și otravă împotriva șobolanilor.

Se ocupa de această operațiune compania municipală de Managementul Traficului, în baza unui contract cu Administrația Străzilor București (care se află în subordinea Primăriei Generale - n.red.).

Administrația Străzilor, din lipsă de buget, nu a mai solicitat aceste servicii de la noi.

Avem discuții cu Administrația Străzilor pentru a găsi o soluție. Dar - după cum știți - noua administrație a preluat primăria cu datorii foarte mari”, ne-a declarat Radu Nicolescu.

ADVERTISING

Amintim că, în acest an, în București, deratizarea abia începe în aceste zile, cu o întârziere de circa 4 luni față de anul trecut!

Ce se va întâmpla cu semaforizarea

Potrivit lui Radu Nicolescu, la acest moment, compania de Managementul Traficului se mai ocupă doar de întreținerea și reparațiile de semafoare din intersecțiile din București.

Dar nu mai lucrează la extinderea sistemului de semaforizare inteligentă a cărui instalare a început încă din 2007 și a continuat și în timpul administrației Firea.

La finalul lunii februarie, Nicușor Dan a declarat că sistemul de semaforizare inteligentă nu mai funcționează. Și că vrea să înlocuiască tehnologia folosită de Firea (bazată pe senzori numiți bucle inductive care se îngroapă în apropierea semafoarelor - n.red.) cu una mai nouă. Dar pentru asta va fi nevoie de bani din PNRR.

Ulterior, la solicitarea SpotMedia.ro, CM Managementul Traficului a transmis că, de fapt, sistemul de semaforizare inteligentă funcționează. Doar că, evident, el nu poate avea rezultate optime câtă vreme este prezent doar în circa jumătate dintre intersecțiile semaforizate din oraș.

Nicușor Dan nu a explicat, încă, dacă vrea să elimine cu totul acest sistem pentru a face loc noii tehnologii sau dacă lucrările pe care și-a propus să le facă vin în completarea celor realizate în ultimii 14 ani.

Citește mai multe știri pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇