Compania care trebuie să scape Bucureștiul de șobolani, căpușe și țânțari are un șef nou. Când începe dezinsecția în Capitală

Compania care trebuie să scape Bucureștiul de șobolani, căpușe și țânțari are un șef nou. Când începe dezinsecția în Capitală

Compania Municipală Eco Igienizare SA are un nou șef și se va ocupa și în acest an de stârpirea șobolanilor, căpușelor și țânțarilor din București, a precizat pentru SpotMedia.ro viceprimarul USR PLUS al Capitalei, Horia Tomescu.

În anii din urmă, Eco Igienizare SA a primit prin delegare serviciul public de combatere a șobolanilor, larvelor, țânțarilor și căpușelor din București.

Dar – din cauză că începând de anul trecut Primăria Capitalei nu i-a mai plătit serviciile – compania a ajns în insolvență. Și-a ținut o vreme oamenii în concediu fără plată apoi, în februarie, i-a trimis în șomaj tehnic.

ADVERTISING

Iar fără bani, societatea municipală nu are cum să se mobilizeze și să își reia lucrul.

După aprobarea cu mare întârziere a planului de stârpire a dăunătorilor din București, compania municipală tot n-a primit bani pentru mobilizare.

Așa că, săptămâna trecută, administratorul special a demisionat. Iar compania – pe lângă că nu avea bani – a mai rămas și fără șef.

Primarul general Nicușor Dan a anunțat vineri, pe 21 mai, că va continua să lucreze cu această companie dacă e în stare să se apuce de treabă. Dar că șansele ca așa ceva să se întâmple sunt sub 10%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Între timp, însă, planurile Primăriei Generale s-au schimbat.

Viceprimarul USR PLUS al Capitalei, Horia Tomescu, a confirmat pentru SpotMedia.ro că miercuri, 26 mai, la conducerea companiei municipale a fost ales un nou administrator special.

Este vorba despre Bogdan Pascu. Surse din cadrul companiei municipale au transmis pentru SpotMedia.ro că aceasta provine din departamentul Comercial al companiei municipale.

De asemenea, PMB a decis să aloce bani pentru mobilizarea companiei municipale.

Pentru reluarea activității se vor aloca 3 milioane de lei. Operațiunile vor reîncepe în a doua jumătate a săptămânii următoare”, a precizat pentru SpotMedia.ro Horia Tomescu.

ADVERTISING

Florin Melciu (PNL): Lucrăm cu compania municipală pentru a rezolva urgențele. Reducem personalul și salariile mari

Consilierul general Florin Melciu (PNL) a explicat pentru SpotMedia.ro că selecția unor firme private care să facă dezinsecție și deratizare ar fi durat prea mult.

”Pentru licitație era nevoie de câteva luni. Sumele sunt destul de mari și probabil am fi avut și contestații.

Așa că am ales să mergem cu această companie, care are oricum prețuri mici.

Vom face, însă, reorganizare. Spre exemplu, existau 3 posturi de director adjunct. Nu mai rămâne niciunul.

Și aparatul TESA pare cam stufos. Îl vom reduce.

De asemenea, vom stabili săptămâna viitoare salariul administratorului special la nivelul a circa 8.000 de lei. Adică atât cât are un director din Primăria Generală.

Până acum, la companie salariile erau mult mai mari.

Și vom funcționa așa până când se organizează procedurile de selecție prin licitație a altor companii care să se ocupe de aceste servicii”, a explicat pentru SpotMedia.ro consilierul general liberal Florin Melciu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇