Singurul independent care a prins un loc în PE semnalează Guvernului o situație gravă, legată de copii

Singurul independent care a prins un loc în PE semnalează Guvernului o situație gravă, legată de copii

Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă, vicepreşedintele Grupului Verzilor/ALE, a trimis o solicitare Ministerului Fondurilor Europene referitoare la întârzierea neacceptabilă pentru câteva mii de familii a tichetelor educaţionale de 500 de lei care aveau ca destinaţie achiziţionarea de rechizite şcolare.

Potrivit eurodeputatului, aceste tichete sunt finanţate prin fonduri europene şi au ca scop creşterea accesului la educaţie, combaterea abandonului şcolar şi sărăciei.

Nicu Ştefănuţă este singurul independent care a reușit să obțină pe cont propriu un loc în PE, la alegerile de duminică.

ADVERTISING

”Deşi anul şcolar începe în septembrie, Ordonanţa de urgenţă nr. 83/2023 privind unele măsuri pentru susţinerea preşcolarilor şi elevilor dezavantajaţi, care beneficiază de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile, a fost adoptată cu multă întârziere în luna octombrie, familiile începând să primească aceste tichete începând cu luna ianuarie a anului 2024”, precizează Nicu Ştefănuţa.

ADVERTISING

El arată că, dincolo de această întârziere, mai multe familii încă nu au primit tichetele de 500 de lei nici până acum.

”Inspectoratul şcolar din Arad spre exemplu, a arătat cu degetul către Ministerul Fondurilor Europene, spunând că mai multe familii se regăsesc în această situaţie şi că urmează să fie printată o nouă tranşă de tichete educaţionale.

Deşi există un număr de telefon pe pagina ministerului care ar trebui să ofere informaţii publicului despre implementarea acestor tichete, în realitate, nimeni nu răspunde la telefon, niciodată”, subliniază Ştefănuţă.

ADVERTISING

”În calitate de negociator al bugetului UE pentru anul 2023 am făcut această solicitare pentru a înţelege de ce la finalul anului şcolar încă există familii care nu beneficiază de acest ajutor finanţat cu bani europeni.

Mi-aş dori să găsim soluţii pentru anul şcolar următor, toţi copiii să primească aceste tichete educaţionale înainte de începutul anului şcolar, tocmai pentru ca programul să funcţioneze, familiile mai nevoiaşe să aibă cu ce să cumpere rechizite şi copilul să nu abandoneze şcoala din cauza sărăciei.

Dincolo de ajutor, este important şi cum dai acest ajutor”, a mai declarat europarlamentarul independent.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇