Sindicatul STB: Am obținut mărirea tuturor salariilor. Nu va mai fi grevă

Sindicatul STB: Am obținut mărirea tuturor salariilor. Nu va mai fi grevă

Sindicatul din STB anunță că a obținut, marți, o majorare a salariilor tuturor angajaților, după discuțiile de la Primăria Capitalei cu viceprimarul general Stelian Bujduveanu. Aşa că nu va mai fi grevă.

Reprezentanții Sindicatului Transportatorilor din București se declară mulțumiți că au obținut corelarea tuturor salariilor din STB cu creșterea salariului minim pe economie, care se va face în două etape, în octombrie 2023 şi ianuarie 2024.

„Practic, după discuția de astăzi, considerăm că acest conflict de muncă de la nivelul STB poate fi încheiat.

ADVERTISING

Am discutat despre modalitatea de implementare a salariului minim pe economie la nivelul STB SA, ținând cont de ceea ce preconizăm că va hotărî Guvernul, și anume creșterea salariului minim pe economie la 3.300 de lei, din luna octombrie, și la 3.750 de lei din ianuarie 2024.

(...) Salariile vor fi corelate cu creșterea salariului minim pe economie, în cele două etape. Urmează să ne întâlnim cu executivul STB SA și să punem la punct amănuntele cu privire la înregistrarea noului Contractului Colectiv de Muncă", a spus Vasile Petrariu, președintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Şi viceprimarul Bujduveanu se declară mulţumit.

„Am căzut de acord asupra acelei majorări salariale generate de creşterea salariului minim pe economie. Avem din partea conducerii sindicatului asigurările că acest conflict de muncă a fost stins", a declarat viceprimarul PNL.

Amintim că luni a fost numit un nou director general, Daniel Istrate, în locul lui Adrian Crit.

La începutul lunii, Criţ spunea că angajaţii STB au salarii bune şi nu se justifică majorările cerute de sindicat.

”Angajații noștri beneficiază de niște salarii OK, din punct de vedere a ceea ce există la nivel național. Salariul mediu brut pentru prima jumătate a anului, urmare a depunerii situațiilor financiare, e de 8.000 de lei. Vă dați seama? Sunt niște salarii destul de OK la nivelul societății (…). Tot urmare a analizei efectuate pe prima jumătate a anului, salariul mediu net pentru șoferii și manipulanții de la tramvaie este de 6.616 lei".

ADVERTISING

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat de curând că PMB încasează 20 -25 de milioane de lei din biletele şi abonamentele STB, dar plăteşte subvenţie de 120 de milioane de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇