Senat: Tractoarele pot fi conduse și cu permis pentru alte categorii de vehicule

Senat: Tractoarele pot fi conduse și cu permis pentru alte categorii de vehicule

Senatul a votat, luni, în plen, o propunere legislativă prin care cine vrea să conducă un tractor agricol sau forestier nu mai este obligat să aibă permis auto corespunzător categoriei, fiind suficient carnetul pentru alte categorii.

În forma adoptată de Senat se stipulează că pentru a conduce un tractor agricol sau forestier pe drumurile publice este obligatorie deţinerea permisului de conducere din categoriile B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D. DE sau Tr sau dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulaţie.

Potrivit expunerii de motive, mare parte a operaţiunilor agricole mecanizate se realizează de către operatori care nu deţin permise pentru categoria corespunzătoare utilajelor agricole, dar care au carnet de conducere pentru alte categorii, activitatea agricolă fiind „grav afectată” de noua reglementare din Codul Penal (art. 335), care stabileşte ca infracţiune conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier cu un permis de o altă categorie.

Propunerea legislativă, iniţiată de un grup de senatori PNL şi PSD, va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇