Se închid supermarketurile în weekend? Ciolacu a tranșat problema

Se închid supermarketurile în weekend? Ciolacu a tranșat problema

Supermarketurile nu vor fi închise sâmbăta și duminica, a anunțat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

El a declarat că, din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.

”Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârşit de săptămână. Din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend! Au închis alţii pieţele în pandemie şi au pus orar la magazine, nu mai suntem în etapa aceea”, a spus premierul în şedinţa Executivului, citat de News.ro.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că a dat în calcul propunerea privind eventuala închidere a supermarketurilor în weekend, pentru a vedea care este impactul unei astfel de propuneri, dar a adăugat că o decizie în acest sens "nu este uşoară".

"Am dat în discuţie, la Tehnicul Guvernului, să vedem în primul rând impactul. Nu e o decizie uşoară. Acum trebuie să fim corecţi că nu există evaziune la supermarketuri, în primul rând. În al doilea rând, nu ştim dacă acoperim nevoia cetăţenilor, dacă închidem supermarketurile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu era vorba numai de supermarketuri, era vorba de toate magazinele alimentare. Şi atunci românilor li s-a spus să-şi facă aprovizionarea până sâmbătă la prânz. Eu nu pot să le spun românilor când să se ducă la magazin să îşi cumpere alimente, totuşi e decizia dumneavoastră, a mea, a fiecăruia dintre noi, dar am dat-o în calcul să vedem totuşi impactul.

Nu e o decizie uşoară, dar, dacă avem un sistem alternativ viabil, atunci se poate ajunge la o astfel de decizie", a declarat atunci Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Ulterior, întrebat despre închiderea supermarketurilor în weekend, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a spus că românii nu pot fi obligaţi să meargă la cumpărături la orele indicate de stat.

Decizia se va lua după ce vor fi întrebaţi românii într-un studiu „pe anumite focusuri de oameni”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇