Israelienii se bulucesc să-și facă provizii de mâncare. Decizia luată de cel mai mare lanț de supermarketuri

Israelienii se bulucesc să-și facă provizii de mâncare. Decizia luată de cel mai mare lanț de supermarketuri

Aşa cum le-au recomandat autorităţile, israelienii au dat buzna în magazine să îşi facă provizii de mâncare şi apă. Însă se pare că au cam exagerat cu stocurile pe care vor să le acumuleze acasă, în a patra zi de război cu gruparea teroristă Hamas.

În consecinţă, cel mai mare lanț de supermarketuri din Israel, Shufersal, anunță că va impune o limită la achiziționarea de bunuri de bază, inclusiv apă și ouă, scrie Times of Israel.

Clienţii care intră în magazinele Shufersal vor putea cumpăra până la două pachete de șase sticle de apă de 1,5 litri, un carton de 30 de ouă sau două cutii cu câte 12 ouă, trei unități de lapte și două pâini. Ultimele două produse au preț plafonat de stat.

ADVERTISING

Comandamentul Frontului Intern a emis o recomandare cetăţenilor zilele trecute de a se aproviziona cu apă, alimente și alte provizii pentru a dura cel puțin trei zile.

Anunțul i-a determinat pe israelieni să îmbulzească în supermarketuri și să golească rafturile.

„Din responsabilitate față de toți clienții și din cauza cererii mari, a dificultăților de aprovizionare și a lipsei parțiale de produse în magazine, am decis să limităm achiziția de produse alimentare de bază precum apă, ouă, pâine și lapte”, spune Shufersal.

ADVERTISING

„În același timp, lucrăm continuu pentru a aduce bunuri suplimentare în magazine”, adaugă directorul executiv Uri Watermann.

Iată şi cele mai noi informaţii despre război: Israelul a ras de pe fața pământului 790 de locuințe din Gaza și a recâștigat controlul asupra gardului de la frontieră. Palestinienii sunt goniți în Egipt și o vedetă e repudiată de Playboy (Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇