Se închid supermarketurile în weekend? Ciolacu a luat o primă măsură

Se închid supermarketurile în weekend? Ciolacu a luat o primă măsură

Micii comercianţi cer Guvernului închiderea supermarketurilor în weekend.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că a dat în calcul propunerea, pentru a vedea care este impactul, dar adaugă că o decizie în acest sens „nu este una uşoară”.

„Am dat în discuţie, la Tehnicul Guvernului, să vedem în primul rând impactul. Nu e o decizie uşoară.

Acum trebuie să fim corecţi, că nu există evaziune la supermarketuri, în primul rând.

În al doilea rând, nu ştim dacă acoperim nevoia cetăţenilor, dacă închidem supermarketurile. Nu era vorba numai de supermarketuri, era vorba de toate magazinele alimentare.

ADVERTISING

Şi atunci românilor li s-a spus să-şi facă aprovizionarea până sâmbătă la prânz. Eu nu pot să le spun românilor când să se ducă la magazin să-şi cumpere alimente, totuşi, e decizia dumneavoastră, a mea, a fiecăruia dintre noi, dar am dat-o în calcul să vedem, totuşi, impactul.

Nu e o decizie uşoară dar, dacă avem un sistem alternativ viabil, atunci se poate ajunge la o astfel de decizie", a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament, citat de Agerpres.

Micii comercianţi se plâng de vânzări tot mai slabe, pe care le pun pe seama marilor lanţuri de magazine care le atrag toţi clienţii în weekend. O variantă ar fi închiderea completă sau funcţionarea, în weekend, doar până la ora 13.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Efectele se văd foarte simplu din cifre. Sunt scăderi de 20-30%, chiar şi 40% din vânzări pe perioada weekendului. În general, clienţii noştri migrează în magazine mari", spune Feliciu Paraschiv, de la Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii, la Observator News. 

Măsura s-ar putea aplica pentru magazinele cu o suprafaţă mai mare de 1.000 mp.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇