Robert Negoiță refuză să dea explicații oricui despre tragedia de lângă Biblioteca Naţională. Care mai e starea răniţilor

Robert Negoiță refuză să dea explicații oricui despre tragedia de lângă Biblioteca Naţională. Care mai e starea răniţilor

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, refuză să dea explicații legate de accidentul de muncă din zona Bibliotecii Naționale, care s-a soldat cu moartea a doi muncitori.

Asta în condițiile în care muncitorii lucrau la un șanț, lucrarea aparținând Primăriei Sectorului 3.

Exclusiv Cum s-au desfășurat, pas cu pas, lucrurile pe șantierul ilegal de lângă Ministerul Culturii, în ziua în care doi muncitori au murit îngropaţi de vii

Lucian Judele, viceprimarul USR PLUS al Sectorului 3, povestește că edilul fuge până și de oamenii din primărie!

„Care este cauza producerii tragediei, cine a coordonat aceste lucrări, cine le-a solicitat, există autorizațiile și avizele obligatorii pentru astfel de proiecte?

Acestea sunt primele întrebări pe care ni le-am adresat cu toții și la care doar o singură persoană, primarul Robert Negoiță, ar putea răspunde asumat, ca o datorie morală și responsabilitate față de cetățenii întregului sector”, își începe viceprimarul mesajul de pe Facebook, care este „unul dintre cele mai grele mesaje pe care am fost nevoit să le public pe această pagină”.

ADVERTISING

Primarul e de negăsit

Judele povestește că Robert Negoiță a fost de negăsit, așa că a fost nevoie de o adresă oficială, pentru a programa o întâlnire.

Deși întrevederea a fost programată, edilul s-a răzgândit cu puțin timp înainte și nu s-a mai dus.

„Așa cum vă informam în mesajul anterior, întrucât nu a fost de găsit, i-am înaintat acestuia o adresă oficială prin care îi solicitam în regim de urgență o întâlnire pentru a afla răspunsuri la toate aceste întrebări și informații despre cadrul în care își desfășura activitatea acel șantier.

Am primit acces pentru miercuri, 4 august, la ora 17:00. Surprinzător sau nu, sfidător sau nu, cu puțin timp înainte de întâlnirea programată, primarul Robert Negoiță ne-a transmis că nu va participa la întâlnire, deoarece există deja o anchetă în curs și nu mai poate vorbi pe acest subiect.

Este deja anchetat? A dat deja declarații instituțiilor abilitate cu anchetarea cazului? De ce nu poate vorbi?

ADVERTISING

Cu toții avem obligația să oferim cetățenilor sectorului 3 acces la informații care îi privesc în mod direct. Ne referim aici la moartea a doi dintre semenii noștri”, se mai arată în postare.

Cum se simt muncitorii

Viceprimarul a dat detalii și despre starea de sănătate a muncitorilor care au fost transferați la spital:

„Avem informații și despre starea muncitorilor spitalizați: unul dintre aceștia este în afara oricărui pericol, unul a fost transferat din secția ATI pe secția de chirurgie pentru alte intervenții, iar al treilea, din păcate, este în continuare în stare gravă”.

Consilierii USR-PLUS și PNL au identificat deja soluții pentru a veni în ajutorul tuturor victimelor acestui nefericit eveniment și familiilor acestora, mai susține Judele.

Însă e nevoie de dialog și transparență și, mai ales, de detalii de la primar:

„Este imperios să ne asigurăm că astfel de tragedii nu se vor mai repeta. Pentru aceasta avem nevoie de dialog și transparență. Avem nevoie ca primarul Negoiță să spună echipei de consilieri care sunt șantierele care nu funcționează conform normelor legale în vigoare. Noi am reușit să le identificăm doar pe cele mai mari:  Policlinica Vitan, esplanada de la Biblioteca Națională.

ADVERTISING

Aseară la ora 20:00, consilierii USR PLUS și PNL au înaintat primarului Negoiță o altă adresă prin care îi solicităm acces la informații și răspunsuri la întrebări.

Închei acest mesaj cu un îndemn pentru toți angajații primăriei sau societăților care aparțin de primărie. Sunteți profesioniști și specialiști care își cunosc foarte bine meseria, legile și cadrul normativ după care funcționează fiecare departament. Nu cedați presiunilor și nu acceptați să faceți lucruri care vă pun în pericol sănătatea sau viața. Aveți în noi un partener de încredere și împreună putem găsi soluții. Respingeți vehement orice formă de presiune!”, conchide Judele.

Acesta este unul dintre cele mai grele mesaje pe care am fost nevoit să le public pe această pagină.După cum știți,...

Publicată de Lucian Judele pe Joi, 5 august 2021

Context

Mai mulţi muncitori au fost surprinşi, luni, de prăbuşirea unui mal de pământ în centrul Capitalei, în zona Biblioteca Naţională – Ministerul Culturii.

Doi dintre muncitori au fost scoși morți de sub pământ, iar alți patru au fost transportați la spital.

Lucrarea aparţine Primăriei Sectorului 3, se află pe terenul Ministerului Culturii şi nu era autorizată.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇