Rezidențiat 2023: Nici după ce Rafila a scăzut pragul, nu s-au ocupat toate locurile. Cele mai multe lipsuri la chirurgie, medicină de familie și de urgență

Rezidențiat 2023: Nici după ce Rafila a scăzut pragul, nu s-au ocupat toate locurile. Cele mai multe lipsuri la chirurgie, medicină de familie și de urgență

Aproape 200 de locuri şi posturi au rămas neocupate în urma concursului de rezidenţiat din acest an, cele mai multe fiind în domeniile Chirurgie generală, Medicină de familie şi Medicină de urgenţă.

Conform datelor Ministerului Sănătăţii, au rămas neocupate 194 de locuri şi 3 posturi.

În cazul locurilor neocupate, cele mai multe sunt în specializările Chirurgie generală - 41, Medicină de familie - 40, Medicină de Urgenţă - 20.

Pe centre universitare, cele mai multe locuri rămase neocupate sunt la Târgu Mureş - 66.

ADVERTISING

Cele 3 posturi rămase neocupate sunt la: 

  • Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyán Kristóf" Sf. Gheorghe - UPU - SMURD,  
  • Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc UPU - SMURD, 
  • Spitalul Municipal "Dr. Aurel Tulbure" Făgăraş - Neonatologie.

Situaţia locurilor şi a posturilor rămase neocupate poate fi consultată AICI.

Concursul de intrare în Rezidenţiat s-a desfăşurat în 19 noiembrie, în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

În acest an, la concurs s-au înscris 10.194 de candidaţi. Examenul a avut o durată de 4 ore, constând într-un test-grilă cu 200 de întrebări.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate s-a făcut în ordinea punctajului de promovare obţinut.

Ulterior, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a realizat demersurile necesare pentru ca un număr cât mai mare dintre candidaţii înscrişi să poată alege un loc sau un post în specialitate. Astfel, punctajul minim de promovare la concurs a fost scăzut şi anul acesta de la 65 la 60% din punctajul maxim.

”Punctajul maxim realizat la sesiunea de rezidenţiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului iniţial de 65%, este de 608 puncte”, a transmis Ministerul Sănătăţii, precizând că, în această variantă, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maximum 3.696 de candidaţi din cele 4.327 de locuri disponibile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇