Refugiații ucraineni sunt obligați să-și plătească biletele de tren, deși Grindeanu a anunțat de două zile că CFR le oferă gratuitate

Refugiații ucraineni sunt obligați să-și plătească biletele de tren, deși Grindeanu a anunțat de două zile că CFR le oferă gratuitate

Deputatul Iulian Bulai a transmis că – deși ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că refugiații pot circula gratis cu trenul prin România – CFR Călători îi obligă în continuare pe ucraineni să își cumpere bilete.

Grindeanu a anunțat că toți ucrainenii circulă gratuit cu trenul prin România, pe termen nedeterminat. Anunțul a fost făcut marţi, sugerând că gratuitatea se acordă deja.

Pentru a clarifica acțiunile ministerului și ale companiilor aflate în coordonare aduc următoarele precizări: – TOȚI…

Publicată de Sorin Grindeanu pe Marţi, 1 martie 2022

După două zile – adică în prima parte a zilei de joi, 3 martie – deputatul Iulian Bulai (USR) susține că acea gratuitate promisă de Sorin Grindeanu nu se aplică. Și că a decis să achite bilete pentru 3 refugiate.

ADVERTISING

„3 femei și Vladimir - un băiețel de trei ani.

Vor să ajungă la unchiul din Germania. Ajungem la Gara de Nord, le iau bilet până la Viena cu trenul de mâine și zic doamnei că sunt 4 refugiați și că să aplice gratuitate pe teritoriul României. Așa cum a anunțat CFR - gratuitate la CFR pe teritoriul României pentru refugiații din Ucraina.

Doamna de la ghișeu: nu se aplică, nu am fost înștiințați, nu am primit nicio telegramă sau înștiințare în acest sens. Nu pot să fac nimic.

PS: Am plătit bilet plin pentru cele 3 femei până la Viena. Copilul are gratuitate. Nu asta e ideea, totuși: ci că sistemul nu funcționează sau cel puțin nu funcționează pentru trenurile internaționale care merg pe teritoriul țării.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

PPS: Am încercat să sun pe dl Grindeanu direct de la ghișeu. Ministrul avea telefonul închis. Este în Polonia la ședința comună de guvern. Între timp am înștiințat pe consilierul lui personal. Sper să se rezolve.

CFR, vă rog, trimiteți telegrama aia?”, a scris Bulai pe Facebook.

Azi am dus-o pe sora mea la Aeroportul Otopeni. Mă abordează imediat o refugiată din Ucraina.Ea: Taxi? Eu: Nu,...

Publicată de Iulian Bulai pe Joi, 3 martie 2022

Spotmedia.ro a solicitat CFR Călători SA, în scris, informații care să lămurească această situație. Pot sau nu refugiații ucraineni să circule gratuit cu trenul, pe teritoriul României? De asemenea, am solicitat informații cu privire la modalitatea în care ucrainenii trebuie să facă dovada calității de refugiat și a modului în care se acordă, propriu-zis, această gratuitate.

ADVERTISING

Vom reveni cu detalii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇