Scoateţi lacătul de la curtea şcolii! Protestatarii au transformat trotuarul din fața Primăriei Clujului în loc de joacă. Emil Boc i-a chemat la discuții (Video)

Scoateţi lacătul de la curtea şcolii! Protestatarii au transformat trotuarul din fața Primăriei Clujului în loc de joacă. Emil Boc i-a chemat la discuții (Video)

Comunitatea Declic a organizat joi, în faţa Primăriei din Cluj-Napoca, un protest sub denumirea „Scoateţi lacătul de la curtea şcolii! Strada nu e loc de joacă!”.

Zeci de oameni au venit cu copii și au transformat trotuarul din fața primăriei în loc de joacă. Unii copii au desenat cu cretă colorată pe asfalt, în timp ce alții s-au jucat cu mingea, șotronul sau badminton.

Ei vor astfel să atragă atenția autorităţilor asupra faptului că cei mici sunt obligați să se joace în parcări, printre mașini, deși au dreptul la acces în curțile școlilor. Doar că acestea au lacătul pe porți.

ADVERTISING

”Am doi copii mici, de 6 și 8 ani, care în continuare se joacă în spatele blocului, printre mașini, pe trotuare, ceea ce nu e normal. Ar putea foarte bine să se joace în curțile școlilor.

Atât în perioada vacanțelor, cât și în afara orelor de curs ar fi normal ca spațiile școlilor să fie deschise publicului larg. În primul rând copiilor, dar, de ce nu?, și adulților. Și adulților le-ar prinde bine să aibă spații organizate unde să poată să facă mișcare”, a spus unul dintre protestatari.

Protestul are loc la Cluj-Napoca, însă e susținut de oameni din toată țara. Emil Boc i-a invitat la o discuție la ora 11:00 și protestatarii speră ca acesta să ia măsuri în Cluj-Napoca, dar să ducă mesajul și către toți primarii din țară, având în vedere că Boc este președintele Asociației Municipiilor.

ADVERTISING

Ei îi vor înmâna lui Emil Boc și o petiţie semnată de 10.000 de cetăţeni.

"Curţile şcolilor ar trebui să fie principalele locuri din cartier în care copiii să facă sport, în aer liber. Primarii refuză să deschidă curţile şcolilor fără să aibă vreun motiv întemeiat.

Pur şi simplu nu le pasă de siguranţa celor mici, care fie ajung să se joace pe stradă, în parcările aglomerate din cartiere sau în locuri nesigure, fie ajung să se închidă în case, condamnaţi la sedentarism'', a declarat Anduţa Karetsou, campaigner Declic, cea care urmează să se întâlnească cu Boc.

????[LIVE] ???? Suntem în fața Primăriei din Cluj pentru a-i cere lui Emil Boc să pună pe agenda următoarei întruniri a Asociației Municipiilor din România subiectul deschiderii curților școlilor. Scoateți lacătul de la curtea școlii! Strada nu e loc de joacă! Semnează petiția: https://go.declic.ro/scoateti-lacatul-curtea-scolii-2907

Publicată de Declic pe Miercuri, 28 iulie 2021

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇