Hala Obor, închisă pentru șase luni de Protecția Consumatorului

Hala Obor, închisă pentru șase luni de Protecția Consumatorului

Hala Obor a fost închisă pentru șase luni de zile, a anunțat președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, într-o intervenție la TVR Info.

Inițial, în cursul zilei, ANPC anunțase rezultatul unui control și intenția închiderii Halei Obor pentru o perioadă între 6 luni și un an. Era vorba de un control care se soldase cu amenzi de 171.000 lei pentru 28 de operatori economici și dispunerea închiderii temporare a 14 operatori economici până la remedierea deficiențelor.

ADVERTISING

Însă, ulterior, în intervenția de la TVR Info, șeful ANPC a spus că a decis deja închiderea Halei Obor pentru șase luni de zile.

A fost emisă decizia de suspendare a activităţii pentru șase luni, pentru abateri repetate şi nerespectarea măsurilor stabilite în actele de control, pentru a da posibilitatea remedierii problemelor constatate, a spus Horia Georgescu.

În acest moment, Hala Obor ar trebui să fie închisă, a mai spus șeful ANPC. În cazul în care operatorii economici nu se vor conforma, Horia Georgescu spune că va informa ANAF, pentru ridicarea veniturilor realizate în ciuda opririi activității.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Înțelegem perfect că această hală reprezenta o sursă de produse pentru persoanele în etate, din zona respectivă, datorită prețurilor mici. Dar, în situația de față, ieftin se dovedește a fi un pericol pentru sănătatea consumatorilor. Lipsa flagrantă de curățenie și siguranță trebuie oprită aici. Modul de desfășurare a activităților comerciale este desprins din anii ’70.

Indiferent cât se vor supăra de tare unii consumatori pe acțiunea noastră, am făcut-o și pentru siguranța acestora. Sunt convins că acest mesaj ferm va fi un imbold pentru renovarea halei și întoarcerea ei pe piață într-un mod corespunzător”, a declarat anteror Horia Constantinescu, citat de Mediafax.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇