Protecția Consumatorului a găsit gândaci și mizerie în bucătăria unui centru social al PMB. Ce măsuri a luat

Protecția Consumatorului a găsit gândaci și mizerie în bucătăria unui centru social al PMB. Ce măsuri a luat

Protecția Consumatorului a verificat Centrului Rezidențial „Sf. Teodora” din Sectorul 4 al Capitalei. Inspectorii au găsit mizerie, dar și gândaci în bucătărie. Așa că au propus închiderea întregului centrul rezidențial.

Centrul este al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) din subordinea Primăriei Municipiului București (PMB).

A fost administrat și cu ajutorul Companiei Municipale Medicală SA. Dar din cauză că era prea scump, s-a renunțat la companie, după cum a explicat anterior pentru Spotmedia.ro viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu (USR).

ADVERTISING

Printre neregulile depistate de inspectori se numără:

- gândaci în bucărărie și cămări

- ustensile de bucătărie stricate și murdare

- mizerie pe jos și în partea superioadă a frigiderelor

- plăci de plafon din ghips-carton fisurate și rupte

- chedere de la frigidere neigienizate și dislocate.

„Comisarii CPCMB au aplicat o amendă contravențională de 10.000 lei și au dispus măsura de oprire temporară a prestării de servicii alimentare până la remedierea deficiențelor și, de asemenea, au propus închiderea temporară a unității (a zonelor unde se prepară și se servește masa - n.red.) pe o perioadă de până la 6 luni”, se arată în comunicatul remis de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) redacției Spotmedia.ro.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇