Protecția Consumatorului continuă să închidă locurile de joacă din Capitală. A terminat cu parcurile PMB și acum a trecut la sectoare

Protecția Consumatorului continuă să închidă locurile de joacă din Capitală. A terminat cu parcurile PMB și acum a trecut la sectoare

După ce, la finele lunii trecute, a închis toate locurile de joacă din parcurile Primăriei Municipiului București (PMB), Protecția Consumatorului continuă să interzică accesul în alte spații de agrement, administrate de primăriile de sector.

La finele lui martie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a anunțat că a făcut controale în marile parcuri ale PMB, administrate de ALPAB: Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului.

Și – susținea atunci instituția – a închis 15 locuri de joacă, 2 terenuri de baschet și a interzis utilizarea unui tobogan gonflabil.

ADVERTISING

La scurt timp, ALPAB a postat pe site-ul său un mesaj prin care transmite că toate locurile de joacă pe care le are în administrare au fost închise. Și că nu își asumă răspunderea pentru eventuale accidente ale celor care nu respectă interdicția ANPC.

ALPAB-locuri-joaca-inchise

Mesajul nu este cel mai inspirat, în condițiile în care respectivele locuri de joacă erau periculoase și înainte să le închidă ANPC, la finalul lunii martie 2022. Iar anterior ALPAB nu spunea nici că și-ar asuma răspunderea pentru eventuale accidente, dar nici că n-ar face-o.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După ce a închis parcurile din administrarea lui Nicușor Dan, ANPC a trecut la cele pe care le are în administrare Clotilde Armand. Pentru aceste verificări, comisarii din București și Ilfov și-au chemat în ajutor și colegi de la Ialomița și Giurgiu, se arată într-un comunicat al ANPC remis redacției Spotmedia.

Inspectorii au verificat 33 de locuri de joacă și sport. Și au închis 30 dintre ele.

Principalele probleme constatate au fost:

  • echipamente de joacă nesigure (fără informații sau instrucțiuni legate de vârsta sau greutatea copiilor cărora le sunt destinate, de numărul de copii care pot avea acces simultan la un echipament, de modalitățile de folosire sau de blocare a sistemului de protecție etc.)
  • Bucăți de tartan de pe paviment deteriorate
  • Prezența unor cabluri electrice aflate la aproximativ 1,5 m de sol, prinse de un stâlp din lemn din incinta unuia dintre spațiile de joacă
  • copaci cu crengi uscate periculoase aplecate deasupra echipamentelor de la locul de joacă
  • lipsa informării scrise a publicului în limba română în zona de joacă și în cea de fitness
  • lipsa etichetării locului de joacă (absența mențiunilor referitoare la denumire și administrator)
  • coșuri de gunoi ruginite și saci de gunoi rupți
  • prezența, în apropierea grupului de ședere din zona de repaos, a unei gropi periculoase pentru copii
  • un felinar electric defect, cu un fragment desprins.
ADVERTISING

Anterior, ANPC a închis mai multe locuri de joacă din Sectorul 2.

Verificările în parcuri vor continua și în zilele următoare, se mai arată în comunicatul ANPC.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇