Protecția Consumatorului a închis locuri de joacă și sport din parcurile administrate de Primăria Capitalei. Ce nereguli s-au găsit

Protecția Consumatorului a închis locuri de joacă și sport din parcurile administrate de Primăria Capitalei. Ce nereguli s-au găsit

Autoritatea Națională pentru Protecția Cosumatorului (ANPC) anunță că a închis temporar 15 locuri de joacă și mai multe terenuri de sport din parcurile Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului, gestionate de Primăria Generală, prin intermediul Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB).

ANPC anunță că verificările sunt în curs și a început să aplice și sancțiuni.

„În cele trei parcuri, au fost controlate 15 locuri de joacă, precum și câteva spații destinate practicării sportului în aer liber (ex.: baschet, tenis de masă, fitness etc.)

În toate aceste locații, aflate în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Asgrement București (ALPAB), au fost constatate nereguli (...) au fost oprite temporar de la prestarea serviciului toate cele 15 locuri de joacă, precum și două terenuri de baschet și un tobogan gonflabil aflate în Parcul Tineretului, până la remedierea deficiențelor.

ADVERTISING

Principalele nereguli constatate de comisari au fost:

  • echipamente deteriorate
  • paviment cu denivelări
  • bucăți de tartan lipsă
  • tobogane metalice și aparate de joacă cu porțiuni deteriorate, spărturi, șuruburi ieșite în relief etc.
tobogan-spart
  • lipsa unor bare de protecție și lipsa manșoanelor de protectie din cauciuc la lanțurile leagănelor
  • mese de tenis sparte
mese-tenis-de-masa
  • lipsa informării scrise a publicului la locurile de joacă
  • igienizarea precară a locațiilor
  • elemente deteriorate, ruginite, fără informare scrisă la locație, în zona de fitness” se arată într-un comunicatul trimis redacției Spotmedia.ro de ANPC.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La finalul lunii august 2021, Nicușor Dan a susținut că va face reformă în administrația parcurilor și că are nevoie de 2 ani pentru a le aduce pe cele ale Primăriei Generale la un nivel european.

A preluat personal conducerea ALPAB și, ulterior, a numit-o în locul său pe actuala directoare generală, Roxana Balcu.

La acest moment, ALPAB încearcă să facă față provocărilor.

A lansat o licitație pentru a-și selecta firme cu care să întrețină spațiile verzi, în umătorii 2 ani, contra unei sume de 88.316.569 lei. Dar procedura e de durată. Ar putea să contracteze firme și prin încredințare directă. Dar până la acest moment nu a făcut-o.

ADVERTISING

Acum, ALPAB încearcă să mențină curățenia în parcuri și să toaleteze arbori cu circa 80 de salariați ai săi, potrivit unui răpuns formulat de Administrație la solicitarea Spotmedia.ro.

În plus, ALPAB a transmis, într-un răspuns formulat la solicitarea Spotmedia.ro, că urmează să organizeze și o procedură competitivă pentru asigurarea pazei parcurilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇