Nicușor Dan: Primul tramvai nou de la Arad vine în iunie. Cum arată vagoanele

Nicușor Dan: Primul tramvai nou de la Arad vine în iunie. Cum arată vagoanele

După ce a vizitat fabricile de la Arad în care se construiesc 100 de tramvaie noi pentru București, Nicușor Dan a spus că e „foarte mulțumit” și că prima garnitură va ajunge la București, la începutul lunii iunie.

„Sunt foarte bucuros să fiu la Arad. Sunt foarte bucuros să fiu într-o fabrică românească. Care o să producă tramvaie pentru București. Suntem într-o delegație împreună cu domnii consilieri generali și cu reprezentanții STB.

Conform contractului, trebuia să vină primul tramvai în luna august 2022.

ADVERTISING

Dar domnul director ne-a făcut o surpriză și ne-a spus că în jurul datei de 1 iunie vom avea primul tramvai (într-un interviu acordat Spotmedia.ro, directorul STB, Adrian Criț, a avansat de săptămâna trecută varianta livrării primului tramvai în luna mai – n.red.).

Bucureștiul are nevoie de transport public și pentru a convinge oamenii să circule cu transportul public, nu cu mașina personală, e nevoie de investiții în zona de transport public.

După 1990, Bucureștiul nu a produs decât 17 tramvaie, în uzina proprie. Toate celelalte tramvaie în circulație - aproximativ 300 – sunt dinainte de 1990”, a precizat Nicușor Dan.

În direct de la fabrica Astra Vagoane Călători Arad

Conferință de presă a delegației Primăriei Municipiului București, de la fabrica unde se produc tramvaiele moderne destinate transportului în comun din Capitală

Publicată de Nicușor Dan pe Luni, 28 martie 2022

Parte dintre consilierii generali care l-au însoțit pe Nicușor Dan la Arad au postat pe Facebook imagini din care se poate vedea cum arată, în această etapă tramvaiele fabricate la Arad, atât la exterior cât și la interior.

Am verificat astăzi stadiul parteneriatului PMB cu Astra Arad și integrarea cerințelor prevăzute în contractul de...

Publicată de Nicorel Nicorescu pe Luni, 28 martie 2022

Pentru autobuze electrice e licitație cu probleme. Penru troleibuze, nici nu s-a lansat procedura

Primarul Capitalei a mai spus că va scoate, în curând, la licitație și achiziția altor mijloace de transpot public electrice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este vorba despre o licitație pentru 100 de troleibuze. Și administrația Firea a organizat o licitație în acest sens. Doar că – în ciuda toturor avertismentelor din partea societății civile – PMB a atribuit contractul unei firme care nu avea capacitatea să livreze troleibuzele pe care și le dorește Capitala.

De asemenea, PMB are în curs o licitație pentru 100 de autobuze electrice. A mai anulat două proceduri similare și nu e clar, încă, dacă pe aceasta o va scoate la capăt.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇