Nicuşor Dan anunță că Bucureștiul va avea 500 de intersecţii semaforizate legate prin fibră optică

Nicuşor Dan anunță că Bucureștiul va avea 500 de intersecţii semaforizate legate prin fibră optică

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, luni, că sistemul de semaforizare din Bucureşti are nevoie de o abordare integrată, urmând a fi implementat un proiect în acest sens.

În urma acestuia, vor exista 500 de intersecţii semaforizate legate cu serverul central prin fibră optică, valoarea totală estimată a investiţiei fiind de 50 de milioane de euro.

”Sistemul de semaforizare din Bucureşti are nevoie de o abordare integrată, sistematică. De ani de zile se mai pun 2, 3, 5 semafoare într-un an, fără a se rezolva nimic de fapt.

ADVERTISING

Documentaţia la nivel de studiu de prefezabilitate pentru întregul sistem de semaforizare a fost finalizată de colegii de la ADI Transport Public”, anunţă, luni, primarul general.

Acesta a precizat că a invitat, miercuri, la ora 10.00, firmele de specialitate la o consultare prealabilă achiziţiei studiului de fezabilitate.

”Invitaţia este deschisă oricărei firme interesate. E important ca studiul de fezabilitate să fie unul profesionist. În urma realizării proiectului vom avea 500 de intersecţii semaforizate legate cu serverul central prin fibră optică. De asemenea, vom reconfigura sistemul de semnalizare în mai multe intersecţii existente (de exemplu, separarea direcţiei înainte de virajul la stânga)”, a mai transmis primarul.

ADVERTISING

Acesta anunţă că valoarea totală estimată a investiţiei este de 50 de milioane de euro.

”Vom încerca să obţinem cât mai mult din această sumă din fonduri europene, iar pentru restul vom asigura finanţare din bugetul local. Investiţia e o prioritate pentru Bucureşti, fiind cea mai eficientă din punctul de vedere al raportului cost-beneficiu (cel mai redus cost pentru reducerea estimată a aglomeraţiei în traficul rutier)”, a mai declarat Nicuşor Dan.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇