Proiectul pilot din Timiş merge foarte prost: Nici măcar 5 oameni pe zi nu s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie

Proiectul pilot din Timiş merge foarte prost: Nici măcar 5 oameni pe zi nu s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie

Doar 28 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, până în prezent, în cabinetele medicilor de familie din judeţul Timiş, potrivit raportării Direcţiei de Sănătate Publică.

Programul-pilot de vaccinare în cabinetele medicilor de familie a debutat în 7 aprilie.

Potrivit DSP Timiş, în primele şase zile calendaristice de la debutul programului-pilot de vaccinare împotriva COVID-19, în cabinetele medicilor de familie au fost vaccinate 28 de persoane cu serul AstraZeneca. Până vineri, au fost vaccinate doar zece persoane. Asta înseamnă o medie sub 5 persoane pe zi.

ADVERTISING

În judeţul Timiş, de la debutul campaniei de vaccinare s-au administrat 167.498 doze vaccin împotriva COVID -19, dintre care 44.519 doze de rapel. În ultimele 24 de ore au fost administrate 3.385 de vaccinuri.

La Timişoara, începând din 7 aprilie, se desfăşoară un proiect-pilot în cadrul căruia 50 de medici de familie s-au înscris pentru a vaccina împotriva COVID-19 pacienţii pe care îi au înscrişi pe liste.

Fiecare dintre medici poate vaccina până la 10 oameni pe zi cu serul de la AstraZeneca, având toate dotările necesare în cabinete. La momentul începerii implementării programului, 100 de oameni erau înscrişi pe listele medicilor de familie.

ADVERTISING

Vezi și Medicii de familie încep să vaccineze, dar s-au înscris mult mai puţini decât se aşteptau autorităţile. Ce seruri vor folosi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇