Primarul Sectorului 6 cere majorarea taxei de parcare în Capitală. Acum pe lună e ”cât o cola”

Primarul Sectorului 6 cere majorarea taxei de parcare în Capitală. Acum pe lună e ”cât o cola”

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a anunțat că va cere Consiliului General al Municipiului București să crească taxele de parcare, astfel încât să asigure fonduri pentru construcția de locuri noi.

Edilul a făcut anunțul duminică pe Facebook, după ce a luat străzile la pas și a văzut care e situația.

ADVERTISING

”Azi am ieșit pe teren, cu ochii peste tot. Mulți cer politici tolerante față de mașinile abandonate pe spațiul public sau parcate aiurea, inclusiv pe spațiul verde. Pe principiul, 'mai întâi să facem parcări'.

Sunt de acord cu ideea să facem parcări, dar la cca. 12 euro/an locul de parcare, nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. Iar la orizontală nu mai este șpațiu. Doar dacă luăm din spațiul verde, ceea ce nu vrem!", își începe Ciucu postarea.

ADVERTISING

El spune că politicile populiste trebuie abandonate și înlocuite cu unele care să promoveze ”toleranță zero față de nepăsare/nesimțire”.

”Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani si să adopte o taxă de parcare care să ne permită să construim parcări! Ceea ce putem face fără bani mulți si repede este să eliberăm spațiul public de mașinile abandonate acolo, și vom face asta. Apoi, trebuie să avem politici de toleranță zero față de nepăsare/nesimțire.

ADVERTISING

Nu sunt adeptul politicilor de toleranță zero în orice context, dar atunci când parchezi cu bună știință pe noroi, îl duci pe trotuar, stradă și în plămânii noștri, atunci plătești!

În Tokyo (și în Londra, dar nu știu sigur), nu-ți poți cumpăra mașină dacă nu faci dovada locului de parcare. Trebuie să investim în transportul în comun și în cel alternativ, altfel vom continua să suferim”, a conchis Ciucu.

El prezintă și care sunt costurile la acest moment.

”Zona A - 84 lei/an = 7 lei/lună. Zona B - 66 lei/an = 5,5 lei/lună. Zona C - 55 lei/an = 4,5 lei/lună. Cât o cola”, a scris Ciucu într-unul din comentarii.

Amintim că primarii de sector au anunțat de la finalul anului trecut că susţin o creştere a preţului locurilor de parcare la 300-600 de lei anual.

Primarul prezintă și câteva fotografii cu mașinile parcate neregulamentar.

Azi am ieșit pe teren, cu ochii peste tot. Mulți cer politici tolerante față de mașinile abandonate pe spațiul public...

Posted by Ciprian Ciucu on Sunday, January 24, 2021

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇