Ciucu se plânge iar de Nicușor Dan: Aştept să facă odată o întâlnire cu primarii de sector. Mă frustrează extraordinar!

Ciucu se plânge iar de Nicușor Dan: Aştept să facă odată o întâlnire cu primarii de sector. Mă frustrează extraordinar!

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, afirmă că îl „frustrează extraordinar” să vadă cum trece timpul şi nu se poate apuca de anumite proiecte, pentru că nu există o comunicare cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Ciprian Ciucu a vorbit, la RFI România, despre „marea, marea, marea problemă a depozitării gunoiului în Bucureşti”.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Nu o să mai avem în curând unde să îl punem. Aştept ca primarul general să facă odată o întâlnire cu primarii de sector, că tot întârzie să o facă şi i-am trimis multe semnale că e mare nevoie de o astfel de discuţie, inclusiv ieri l-am rugat să facă această întâlnire, ca să decidem dacă ne organizăm sub forma unei organizaţii de dezvoltare intercomunitară, aşa cum specifică o condiţionalitate, pentru a putea primi fonduri europene sau suntem fiecare pe cont propriu.

Eu mă pot organiza, dar nu vreau ca să scap ocazia să lucrăm integrat şi aici doar primarul general poate să ne aducă pe toţi la masă. Sau ne vedem fără el, dacă nu ne aduce pe toţi la masă.

Şi i-am cerut încă o dată, este a treia oară când îi cer acest lucru şi probabil că o va face, mă aştept să o facă, să decidem ce facem cu această asociaţie de dezvoltare intercomunitară, pentru că din ea trebuie să facem parte noi şi trebuie să facă parte şi Ilfovul, care are nu ştiu câte localităţi”, a afirmat el.

Ciucu tot speră…

Primarul Sectorului 6 a adăugat că speră că la un moment dat va primi un răspuns de la Nicuşor Dan.

„La un moment dat, o să primesc răspuns, pentru că şi eu trebuie să îmi fac bugetul de investiţii pentru la anul şi oamenii nu ştiu că de fapt bulevardele principale aparţin de Primăria Capitalei şi îmi cer mie soluţii. Eu vreau să găsesc soluţii şi să obţin finanţări, dar vreau să ştiu, se ocupă de ele sau mă ocup eu.

Atâta am cerut, o întâlnire, pe mai multe canale, ca să discutăm despre bugetul de investiţii. Faci tu Lacul Morii sau îl fac eu, termini tu Prelungirea Ghencea sau mi-o dai mie, adică lucrări de genul acesta, pentru că nu putem să începem anul, fără să avem o astfel de discuţie”, a explicat Ciucu.

Ciprian Ciucu a susţinut că un sistem unitar de colectare selectivă a deşeurilor nu poate fi implementat în Bucureşti decât dacă există o colaborare între Primăria Generală şi cele de la sectoare.

”Cred în continuare în Nicuşor Dan”

Primarul Sectorului 6 a precizat că are încredere în Nicuşor Dan.

Eu am plecat în acest drum cu toată încrederea în Nicuşor Dan. Eu cred în continuare că Nicuşor Dan este şi va fi un primar foarte-foarte bun. Eu cred că are potenţial, în primul rând îi pasă de Bucureşti şi îl duce mintea, ceea ce e foarte important, e un tip inteligent, ştie ce are de făcut.

Poate sunt eu prea grăbit şi atunci omul doar are un ritm mai normal, e normal să se documenteze, este extrem-extrem de complexă Primăria Capitalei şi are mult de recuperat. E normal să-ţi iei o lună, două, trei, patru, ca să te pui la punct cu complexitatea. Sunt zeci de instituţii, cu zeci de bugete, cu fel şi fel de găuri de astupat.

N-ar vrea nimeni să fie în pielea lui Nicuşor Dan. Ceea ce vreau să subliniez e că am încredere în Nicuşor Dan, este foarte bine intenţionat şi competent.

Singura chestiune pe care ar trebui să o îmbunătăţească, cel puţin în relaţia cu mine, este această comunicare, doar în scopul coordonării şi pentru nimic altceva, să lucrăm împreună pentru oameni”, a încheiat el.