Cum vrea Ciprian Ciucu să scape trotuarele din Sectorul 6 de mașini: Eu, bolțari dintr-aceia scumpi și urâți, nu o să mai pun!

Cum vrea Ciprian Ciucu să scape trotuarele din Sectorul 6 de mașini: Eu, bolțari dintr-aceia scumpi și urâți, nu o să mai pun!

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a atras atenția asupra faptului că, deși își dorește eliberarea trotuarelor de mașinile parcate neregulamentar, nu vrea să mai pună bolțari pe străzi.

El a oferit și o soluție pentru această problemă.

„Mi-ar plăcea enorm să nu mai fie nevoie de bariere fizice ci să fie suficiente cele mentale, regulile și bunul-simț. Nu parchezi pe spațiul verde pentru că știi că e interzis și, dacă nu înțelegi, te vei alege rapid cu o amendă usturătoare.

În lipsa cooperării poliției naționale (rutieră/si cea care ține de MAI) poliția locală nu-i poate amenda pe cei mai nepăsători dintre noi, dacă nu-i găsește la mașină (Am de gand sa rezolv asta si in Sectorul 6 printr-un protocol, pentru că la Cluj-Napoca s-a putut).

ADVERTISING

Dar in stadiul de civilizație si de densitate demografică actual nu este suficient pentru a elibera trotuarele de mașini. De aceea, este nevoie de... bariere fizice.

Eu, bolțari dintr-aceia scumpi și urâți, nu o să mai pun. Când am fost la Cluj-Napoca am făcut poze lucrurilor care mi-au plăcut, iar acești stâlpi si suporți de biciclete mi s-au părut, prin simplitatea lor, mult mai eleganți", a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

El a precizat că i-a arătat aceste fotografii noului șef al ADP S6 și acesta „a ținut să-mi facă o surpriză, venind cu niște replici produse de către ADP la cca. 15% din costul unui bolard dintr-acela pătrațos. Adio contracte cu dedicație, la suprapreț”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
ADVERTISING

Ciucu vrea să știe părerea cetățenilor

Ciucu a întrebat oamenii de pe pagina sa de Facebook despre cum li se pare această idee.

Primarul a punctat că o să amenajeze parcări în sector și că în prezent se lucrează la strategie și buget.

„Si da, voi facem mai multe dacă vom crește tariful pentru cele rezidentile de la ridicola sumă de 60 de lei pe an. Nu se poate sa facem parcări din nimic, e nevoie de buget.

Voi atrage fonduri europene dar nu sunt suficiente pentru necesarul de parcări. Noi dam pe un loc rezidential de parcare pe an, cca. 15 euro, cat dă cineva pe o oră de parcare într-o Capitală Europeană. Nu-i normal”, a încheiat edilul.

Prețul unui loc de parcare în București ar putea ajunge la 300-600 de lei pe an, anunță noii primari

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇