Primăria Capitalei cumpără troleibuze noi cu bani din PNRR

Primăria Capitalei cumpără troleibuze noi cu bani din PNRR

Primăria Capitalei va achiziţiona, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), 22 de troleibuze noi. Acestea, împreună cu alte 100 de troleibuze aflate în procedură de achiziţie, vor înnoi parcul auto al STB.

„Un nou proiect cu finanţare prin PNRR a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Este vorba despre achiziţia a 22 de troleibuze noi, cu autonomie extinsă. Suma care a fost aprobată este de 55.234.353 lei (fără TVA)”, a afirmat primarul general, Nicuşor Dan.

ADVERTISING

Acestea se adaugă altor 100 de troleibuze care vor fi achiziţionate cu bani de la Fondul de Mediu, pentru care Primăria Capitalei are deja licitaţia în desfăşurare.

Capitala are mare nevoie de troleibuze noi, în condițiile în care cele 265 pe care le are acum sunt foarte, foarte vechi. De fapt, dintre ele, doar 156 mai ies pe traseu. Și nici acestea nu oferă condiții optime de călătorie. Spre exemplu, doar 64% dintre troleibuzele care circulă zilnic au aer condiționat.

PMB încearcă de mult timp să cumpere troleibuze noi. Administrația Firea a lansat încă din februarie 2019 o licitație pentru a cumpăra 100 de troleibuze de 12 metri lungime.

ADVERTISING

Află dintr-o anchetă Spotmedia.ro de ce va mai dura ceva și ne va costa mai mult până când acestea vor și ajunge pe străzile Capitalei - Vești proaste despre cele 100 de troleibuze noi pentru Bucureşti: s-au scumpit și vin și mai târziu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇