Poșta a început tipărirea cardurilor de energie. Sute de pensionari au colocatari cu venituri de peste 10.000 de euro și nu vor beneficia

Poșta a început tipărirea cardurilor de energie. Sute de pensionari au colocatari cu venituri de peste 10.000 de euro și nu vor beneficia

Poşta Română a început, miercuri, tipărirea cardurilor de energie.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloş, a anunţat că la 1 februarie va începe distribuirea cardurilor, iar primele plăţi se vor face din 20 februarie.

“Cu data de 1 februarie, va avea loc distribuirea acestor carduri de energie, iar cu data de 20 februarie se vor putea face primele plăţi, cu cele trei documente pe care le ştim deja: cartea de identitate, cardul de energie care va ajunge la beneficiar şi factura doveditoare pentru plata şi pentru datoria pe care beneficiarii noştri o au la furnizorul de energie”, a explicat ministrul.

ADVERTISING

Dacă beneficiarii nu vor fi găsiţi acasă de poştaşi, ei vor primi o înştiinţare.

Potrivit lui Marcel Boloş, patru milioane de persoane beneficiază de acest card, dar este posibil ca numărul lor să scadă.

Au fost găsite 527 de persoane care erau beneficiare ale cardului de energie, dar care înregistrează venituri pe loc de consum de peste 10.000 de euro.

“Acum e perioada în care noi culegem aceste informaţii, declaraţia pe propria răspundere, pentru că nu doar informaţiile de acolo din declaraţie sunt suficiente, urmează interogarea bazei de date la ANAF şi clarificarea situaţiei veniturilor.

ADVERTISING

Până în 15 februarie, când noi virăm banii la Poşta Română, trebuie să avem clarificate aceste lucruri din perspectiva veniturilor pe care le realizează şi a gospodăriilor.

Beneficiari cu 10.000 de euro venit

527 de cazuri avem care au situaţie financiară bună, peste 10.000 de euro venit mediu pe persoană pe loc de consum. Deci ceea ce face nefiresc ca ajutorul de încălzire să fie acordat. Realizează venituri din alte surse care au fost identificate la ANAF”, a mai afirmat Boloş.

El a menţionat că acele persoane figurează în evidenţele Ministerului Muncii cu venituri sub 2.000 de lei.

ADVERTISING

“În evidenţe la Ministerul Muncii figurează cu aceste venituri sub 2.000 de lei, dar locuiesc împreună cu membri ai familiei sau cu alţi co-locatari care realizează venituri din diverse surse şi media acestor venituri trece de 10.000 de euro”, a mai transmis Marcel Boloş.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇