Podul jucăriilor din Sighet este dat ca exemplu de Comisia Europeană - Laude pentru români în contextul crizei refugiaților ucraineni (Foto)

Podul jucăriilor din Sighet este dat ca exemplu de Comisia Europeană - Laude pentru români în contextul crizei refugiaților ucraineni  (Foto)

Mulți copii ucraineni care fug din calea războiului cu familiile lor nu și-au luat și jucării cu ei. Asta pentru că bagajele sunt umplute cu lucruri de strictă necesitate. Însă voluntarii de la granița cu România au decis să le ușureze puțin această experiență deloc plăcută.

Comisia Europeană a postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook o fotografie cu „podul jucăriilor” din Sighetu Marmației, un punct de frontieră folosit de ucrainenii care își părăsesc casele din cauza invaziei militare a Rusiei.

„Orice război este un război împotriva copiilor. În Sighet, un oraș de la granița Ucrainei cu România, un tată a început să ofere jucăriile de pluș ale fiicei ei copiilor ucraineni care ajung în țară. De atunci, voluntarii, ONG-urile și autoritățile locale s-au alăturat inițiativei și au dăruit păpuși, mașinuțe și jucării colorate, transformând podul istoric din lemn în ceea ce a devenit cunoscut drept <<podul jucăriilor>>.

ADVERTISING

Pentru un copil forțat să lase brusc în urma sa tot ce știa că înseamnă copilărie, să țină din nou în brațe o jucărie poate fi doar un moment de consolare. În cele mai istovitoare și provocatoare momente, până și cele mai mici gesturi pot face diferența”, este mesajul postat pe Facebook de Comisia Europeană.

Amintim că de la începutul războiului în România au intrat 818.304 de cetăţeni ucraineni, potrivit datelor centralizate de Poliția de Frontieră.

C.P.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇