Asociația Culturală Metropolis organizează, pe parcursul lunii aprilie 2022, o serie de activități cultural-creative, dedicate copiilor din centrele din București care adăpostesc migranți și refugiați din Ucraina. Pentru a le arăta că sunt respectați și apreciați, vom organiza 12 proiecții de film, 20 de ateliere de creație și un spectacol de magie. Activitățile din primele două săptămâni vor avea loc la Colegiul Tehnic Mihai I și Căminele SNSPA. La activitățile din cadrul proiectului vor participa 1500 persoane.
Cu lecții importante de învățat și momente de râs, animațiile și spectacolul de magie îi vor încânta pe cei mici. Cele 20 de sesiuni de ateliere se vor concentra pe modul de utilizare a strategiilor de terapie prin joc pentru a ajuta copiii să depășească experiențe de viață stresante și îi vor provoca la imaginaţie, curiozitate, răbdare, dându-le curajul de a planifica și de a compune imagini complet noi, creând personaje și povești.
Proiectul “Povești magice” este derulat de Asociația Culturală Metropolis și finanțat prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Despre Asociația Culturală Metropolis
Asociația Culturală Metropolis are ca principal scop sprijinirea și promovarea actului cultural sub toate manifestarile sale, prin organizarea unor evenimente non-profit, care să contribuie la afirmarea valorilor culturale româneşti şi universale.
Despre programul În Stare de Bine
Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.
Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.
Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.