Piedone și-a anulat singur ordinul prin care impunea magazinelor să închidă mai devreme

Piedone și-a anulat singur ordinul prin care impunea magazinelor să închidă mai devreme

După numai o zi, Cristian Popescu Piedone a suspendat dispoziția dată miercuri, pe 24 martie, prin care scurta cu 2 ore în timpul săptămânii și cu 6 ore în weekend programul magazinelor și altor firme din Sectorul 5, începând de azi.

”În urma unei discuții telefonice pe care prefectul Capitalei a avut-o cu primarul Sectorului 5 în această dimineață, Primăria Sectorului 5 a decis să suspende pentru moment dispoziția dată ieri, 24 martie, privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19 pe raza sectorului.

ADVERTISING

La solicitarea prefectului, primarul a fost de acord să aștepte deciziile care urmează să fie luate la nivel de Guvern și care presupun adoptarea unor măsuri unitare la nivelul Capitalei.

Cei doi oficiali au căzut de acord în privința faptului că mai presus de orice este interesul și sănătatea cetățenilor, iar situația epidemiologică actuală necesită adoptarea unor măsuri suplimentare”, se arată într-un comunicat transmis de primăria de sector redacției SpotMedia.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marii comercianți oricum l-au ignorat

Oricum mai mulți mari agenți economici din sector luaseră deja decizia de a respecta doar legile naționale, nu și dispoziția emisă de Piedone, care îi obliga să închidă astăzi la ora 19:00 (în loc de ora 21:00 - cum prevăd restricțiile în vigoare - n.red.).

Mai exact, Kaufland a confirmat pentru SpotMedia.ro că magazinele sale din Sectorul 5 se vor închide joi, pe 25 martie, la ora 21:00, în cazul în care Guvernul nu decide altfel, între timp.

Reprezentanții Liberty Mall din sector au precizat, de asemenea, că n-au primit nicio înștiințare oficială că ar trebui să închidă magazinele mai devreme de ora 21:00.

ADVERTISING

Ieri Piedone invoca Codul Administrativ

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunțase încă de miercuri, de îndată ce Piedone și-a anunțat decizia, că ea nu are bază legală.

”Dispoziţia este nelegală. Nefiind legală nu ar trebui aplicată, fapt pe care îl transmitem domnului primar de la Sectorul 5 acum”, a transmis prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Ulterior, Prefectura a anunțat că i-a cerut primarului Sectorului 5 să revoce decizia.

În replică, Piedone a spus că dispoziţia a cărei revocare este cerută are la bază prevederile unui articol din OUG privind Codul Administrativ, „care conferă primarului atribuţii privind serviciile publice asigurate cetăţenilor, de interes local”.

Se pare că între timp a reinterpretat textul invocat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇