Peste o mie de blocuri nu au încălzire în Bucureşti. Ministrul Energiei nu înţelege ce se întâmplă: Sincer să fiu, îmi pare rău

Peste o mie de blocuri nu au încălzire în Bucureşti. Ministrul Energiei nu înţelege ce se întâmplă: Sincer să fiu, îmi pare rău

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susţine că nu pricepe ce se întâmplă în Bucureşti, unde există mai mult de o mie de blocuri fără încălzire. Tot el spune că există bani pentru investiţii în repararea ţevilor de termoficare, aşa că nu înţelege de ce nu se fac.

”Sincer să fiu, îmi pare rău de acest lucru (că bucureştenii nu au căldură – n.red.), îmi pare rău că Termoenergetica nu reuşeşte să rezolve problema ţevilor sparte. Că e o problemă de ţevi sparte până la urmă, că nu s-au făcut investiţii. Dar nici acum când sunt bani şi s-au semnat contracte pe POIM nu s-au demarat investiţii”, a declarat Virgil Popescu, joi seară, la Digi24. 

ADVERTISING

Oficialul a mai adăugat că în Capitală ar fi cel mai mic preţ la gaz. 

”Ce se  întâmplă la Primăria Generală, ce se întâmplă la Consiliul General, ce se întâmplă la Termoenergetica în general, mie mi-e greu să înţeleg. Bucureştiul, care este cel mai bogat oraş din România, cu cel mai mare PIB pe cap locuitor, are cel mai mic preţ la gaz, fiindcă din fericire ELCEN ştie să îşi facă treaba şi a contractat în vară gazul, are cel mai mic preţ la gaz”, a subliniat Virgil Popescu, citat de News.ro. 

La finalul anului trecut, edilul Capitalei a fost de mai multe ori la Guvern să ceară mai mulţi bani pentru a acoperi subvenţia la căldură, dar nu a primit nimic prin bugetul pe 2022. Nicuşor Dan a precizat încă de atunci că Primăria Capitalei nu va putea asigura serviciile publice, în 2022.

ADVERTISING

Pe de altă parte, primarul spunea înainte de Crăciun că situaţia furnizării agentului termic în apartamentele bucureştene este mai bună decât anul trecut, menţionând că îşi bazează comparaţia pe date statistice.

În plus, el a menţionat că pe 10 ianuarie va trebui achitată o factură care va fi greu de plătit în integralitate.

Între timp, SpotMedia.ro a aflat că au început să curgă facturile uriașe pentru încălzire, în București. Pe noiembrie, primăria lui Nicușor Dan are de plătit cu 84% mai mult faţă de acum un an.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇