O femeie din SUA dă în judecată Meta şi Snap, pe care le acuză de sinuciderea fiicei sale

O femeie din SUA dă în judecată Meta şi Snap, pe care le acuză de sinuciderea fiicei sale

O mamă din Connecticut dă în judecată companiile de social media Meta şi Snap Inc, pe care le acuză că au provocat dependenţa fiicei sale de platformele lor de socializare, unde copila petrecea nenumărate ore, ceea ce a culminat cu sinuciderea sa.

Selena Rodriguez, în vârstă de 11 ani, a dezvoltat o dependenţă cronică faţă de Instagram şi Snapchat, alimentată şi de restricţiile suferite în pandemia de coronavirus, când opţiunile de petrecere a timpului liber erau restrânse.

Când mama ei a realizat că are o problemă, fata a primit ajutor specializat din partea unui terapeut, care a remarcat că nu a mai întâlnit un caz de dependenţă de reţelele sociale atât de grav în toată cariera lui.

ADVERTISING

Copila a postat în spaţiul virtual mai multe imagini cu ea în ipostaze compromiţătoare, în căutare de validare şi apreciere. Ulterior, acele imagini au ajuns în posesia colegilor de clasă. După acest incident, starea ei mintală s-a deteriorat şi, pe 21 iulie 2021, fata s-a sinucis.

Selena suferise pentru o perioadă lungă de timp de depresie şi privare de somn.

Procesul va fi judecat la Curtea Federală din California, acolo unde cele două companii trebuie să răspundă în faţa legii de ce au proiectat şi comercializat cu bună ştiinţă produse care au un impact dăunător asupra utilizatorilor minori.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇