Noutăţi în Bucureşti: Plăteşti o călătorie prin SMS şi poţi merge timp de o oră cu mai multe vehicule STB

Noutăţi în Bucureşti: Plăteşti o călătorie prin SMS şi poţi merge timp de o oră cu mai multe vehicule STB

Începând de astăzi, oricine achită o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, prin platformele electronice de plată (SMS la 7458 sau aplicație), poate circula timp de o oră din momentul achiziționării cu orice mijloace de transport de suprafaţă.

Prețul biletului rămâne neschimbat, 1,3 lei, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București remis SpotMedia.ro.

”De exemplu, pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la stația Râul Doamnei la Piața Presei Libere trebuie să călătorească 3 stații până la Brașov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinația finală.

ADVERTISING

Acea persoană nu mai plătește ca până acum 1,3 lei pentru cele trei stații scurte și apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin SMS la 7458 sau prin aplicația B-pay”, se arată în comunicatul PMB.

aplicatie-STB
Foto: Facebook/Nicuşor Dan

Unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plății electronice.

”Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economisește bani și timp, tocmai pentru că, în decurs de o oră, va plăti o singură dată prețul biletului”, se arată în comunicat.

ADVERTISING

Astfel, autoritățile își doresc să încurajeze cât mai mulți bucureșteni să achite călătoriile și astfel să reducă pierderile prin neplată.

”Cel mai important acum, pe termen scurt, îmi doresc ca mijloacele de transport în comun să fie civilizate, să fie curate și predictibile. Pentru a încuraja bucureștenii să folosească mai mult transportul în comun, trebuie să le oferim cu prioritate aceste condiții”, spune primarul Capitalei, Nicușor Dan, citat în comunicat.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇