Noul primar USR al Bacăului vrea referendum local pentru sporirea măsurilor anti-COVID

Noul primar USR al Bacăului vrea referendum local pentru sporirea măsurilor anti-COVID

Lucian Viziteu, noul primar USR al orasului Bacău, a anunțat că vrea să facă referendum local pentru a spori măsurile anti-COVID.

„Referendumul local nu este un moft, ci este despre o comunitate care vrea să lupte eficient împotriva pandemiei și să se dezvolte.

Oricât de bune ar fi măsurile luate la nivel central, există un specific local. Bacăul are, din păcate, mai multe infectări cu noul coronavirus decât alte municipii din România.

De aceea, trebuie să găsim soluții pe plan local care să vină în completarea celor de la București. Nu mă refer la coerciție, ci la idei inteligente care să vină din consultarea specialiștilor și a mediului socio-economic", a scris Viziteu, marți dimineață, pe Facebook.

ADVERTISING

Primarul precizează că, oricât s-ar zbate un politician, fără sprijin popular, fără consultarea directă a cetățenilor, „ideile sale nu se vor concretiza niciodată în măsuri coerente și cu impact, mai ales într-o situație specială ca cea în care ne aflăm. Dialogul cu cetățenii, întoarcerea la popor nu trebuie să fie doar sloganuri”.

Referendumul, odată cu alegerile parlamentare

Edilul spune că referendumul ar avea loc odată cu alegerile parlamentare, pentru mai multă eficienţă.

„Mi se pare cinstit, de bun simț, să consultăm băcăuanii. Dacă ne referim la costuri, tocmai de aceea am ales ziua alegerilor parlamentare, ca să ieșim cât mai ieftin. Îmi doresc ca mandatul meu să fie transparent și aplecat pe nevoile cetățenilor și spre binele comunității”, a punctat Viziteu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Sunt convins de buna credință a consilierilor locali și de faptul că ocupă funcțiile pentru interesele băcăuanilor, nu pentru dorințele unui șef de partid sau ale altuia.

Din momentul în care domniile lor vor aproba oportunitatea acestui referendum, având toată strategia reieșită din consultările cu specialiștii, avem destul timp să popularizăm întrebările, tocmai ca cetățenii să poată decidă informat.

Avem șansa, cu toții, să arătăm că suntem o comunitate unită și responsabilă. Și așa vom putea scădea rapid numărul de infectări pentru a reveni la normalitate", a încheiat el.

ADVERTISING

Cetățenii ar putea fi întrebați dacă sunt de acord cu implementarea pe raza municipiului Bacău a unor măsuri suplimentare pentru scăderea numărului de infectări COVID-19.

Altă întrebare ar putea fi dacă locuitorii orașului Bacău sunt de acord cu resistematizarea domeniului public la standarde europene pentru a crea noi spații verzi, parcări și locuri de joacă.

Ședința Consiliului Local în care va fi analizată propunerea primarului va avea loc vineri, 13 noiembrie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇