Noul primar al Sectorului 2 vrea să deschidă spaţiile verzi din jurul blocurilor. Iată de ce

Noul primar al Sectorului 2 vrea să deschidă spaţiile verzi din jurul blocurilor. Iată de ce

Primarul ales al Sectorului 2, Radu Mihaiu, propune deschiderea spaţiilor verzi din jurul blocurilor, menţionând că autorităţile locale ar urma să organizeze dezbateri publice cu oamenii.

„Deschidem spaţiile verzi din jurul blocurilor – e una dintre propunerile lansate în campanie care a născut uşoare controverse. Ideea noastră presupune ca gărduleţele din jurul acestor mici oaze de verdeaţă să fie îndepărtate. Spaţiul să fie amenajat şi întreţinut de Primărie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acolo unde se întâlnesc mai multe terenuri de genul acesta să fie ordonate ca un mic părculeţ pentru oamenii din zonă. Ne-am gândit că prin această schimbare am putea aduce o îmbunătăţire majoră a spaţiului comun.

În plus, speranţa noastră este că în aceste mini-parcuri oamenii din zonă ar putea să îşi petreacă mai plăcut timpul liber, să îşi cunoască mai bine vecinii şi să se lege mai multe relaţii în comunitate”, a scris reprezentantul USR pe Facebook.

Deschidem spațiile verzi din jurul blocurilor – e una dintre propunerile lansate în campanie care a născut ușoare…

Publicată de Radu Mihaiu pe Joi, 15 octombrie 2020

El a menţionat că în urma discuţiilor cu cetăţenii a reieşit că mulţi sunt încântaţi de idee, dar alţii s-au arătat îngrijoraţi de anumite aspecte, precum capacitatea ADP de a îngriji aceste spaţii verzi.

„În primul rând, trebuie spus că aceste spaţii sunt în multe cazuri în proprietatea administraţiilor.

Va fi obligatoriu ca Primăria să organizeze dezbateri publice cu oamenii din blocurile aferente fiecărui spaţiu. Această schimbare poate fi făcută doar printr-un parteneriat şi după o analiză clară a situaţiei specifice acelui loc. Fiecare opinie trebuie ascultată.

„Poliţia Locală să îşi facă treaba!”

Cea mai întâlnită îngrijorare până acum este legată de capacitatea ADP de a îngriji aceste spaţii verzi. De înţeles. Încrederea oamenilor în acest serviciu este foarte afectată după mulţi ani în care lucrurile nu au mers bine. Însă eficientizarea ADP e oricum una din priorităţile mele principale în acest mandat”, a precizat el.

O altă îngrijorare a cetăţenilor e legată de faptul că îndepărtarea gărduleţelor va genera: mai mult gunoi aruncat în aceste spaţii, o întreţinere mai dificilă a vegetaţiei sau mai mult zgomot direct sub geamul cetăţenilor, a arătat Mihaiu.

„Înţeleg aceste îngrijorări. Totuşi, pentru astfel de situaţii plătim Poliţia Locală. Ei vor trebui să îşi facă treaba şi să se asigure că cei care încalcă legea sunt traşi la răspundere. Nu putem să ne dezvoltăm comunitatea luând mereu în considerare situaţiile în care se încalcă regulile. Legea este lege pentru toţi”, a adăugat el. 

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro: