Noi reguli pentru parcările publice din București: tarif orar unic și gratuit pentru mașini electrice, cu unele excepții - proiect

Noi reguli pentru parcările publice din București: tarif orar unic și gratuit pentru mașini electrice, cu unele excepții - proiect

Tarif unic de 5 lei pe oră și noi abonamente, dar și gratuitate pentru mașinile electrice – cu unele excepții – sunt principalele modificări din două proiecte de hotărâri puse în dezbatere publică de Primăria Capitalei.

Primul proiect modifică hotărârea care reglementează condiţiile de utilizare a parcărilor publice din Bucureşti și prevede un tarif unic de 5 lei pe oră, aplicabil în intervalul orar 8,00 – 20,00, de luni până vineri, pentru toate categoriile de utilizatori – persoane fizice şi juridice.

ADVERTISING

Pentru riverani, abonamentul lunar costă 50 de lei, iar cel anual - 500 de lei.

Se propun, totodată, abonamente pentru persoane fizice/persoane juridice şi instituţii publice, în zilele de luni - duminică, în intervalul orar 08,00 - 20, 00, de 25 lei/zi sau 500 lei/lună.

De asemenea, maşinile electrice vor beneficia de gratuitate pentru utilizarea locurilor de parcare. Prevederea este cuprinsă într-un alt proiect de hotărâre, care prevede și că va fi creat un registru unic al maşinilor electrice înmatriculate în Capitală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Există și excepții: vor achita tariful de parcare

  • autoturismele electrice utilizate pentru activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto intermediate prin platforme digitale,
  • autoturismele utilizate în baza unui contract de utilizare în sistem de partajare a autoturismelor intermediate prin platforme digitale
  • autoturismele care prin colantare, dispozitive audio-video, afişează mesaje publicitare care promovează activităţi comerciale de orice fel.

Proiectul mai prevede și acces gratuit al jurnaliştilor la programele/proiectele intituţiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, precum şi utilizarea gratuită de către aceştia a parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul Capitalei, precum şi a parcărilor aferente instituţiilor/serviciilor publice de cultură de interes local din subordinea CGMB.

ADVERTISING

Informațiile au fost furnizate de viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, într-o postare pe Facebook.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇