Nicușor Dan a plătit peste 2 milioane de euro la 16 bucureșteni expropriați pentru Străpungerea Nicolae Grigorescu - Vitan Bârzești

Nicușor Dan a plătit peste 2 milioane de euro la 16 bucureșteni expropriați pentru Străpungerea Nicolae Grigorescu - Vitan Bârzești

Primăria Capitalei a plătit mai mult de 10 milioane de lei pentru exproprierile necesare la etapa a doua a lucrărilor la Străpungerea B-dul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu – Intersecție Calea Vitan Bârzești.

Primarul Capitalei susține că 10,3 milioane de lei vor ajunge astfel la dispoziția celor 16 proprietari ai imobilelor situate pe strada Iuliu Hațieganu, acolo unde au fost necesare exproprierile.

Asta înseamnă o medie de 125.000 de euro de bucureştean expropriat.

Proiectul acesta de infrastructură presupune lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Hațieganu, între pasajul peste Dâmbovița și Calea Vitan, pe o lungime de 1,3 kilometri.

ADVERTISING

Această arteră va crea o legătură între sudul și estul Capitalei, fluidizând traficul între cartierele din sectoarele 3 și 4. Aşa că e realizat în parteneriat cu PS 3 și PS 4: Primăria Capitalei finanțează exproprierile, iar primăriile celor două sectoare asigură execuția lucrărilor.

Nicuşor Dan anunță că vor fi amenajate trotuarele, se va moderniza și extinde sistemul de iluminat public, se vor devia/reloca rețelele de utilități existente și se vor face lucrări de semaforizare.

„Toate aceste lucrări vor contribui la creșterea siguranței traficului auto și pietonal și a vitezei medii de deplasare, la diminuarea efectelor poluării aerului, precum și la reducerea timpului de staționare în trafic”, a explicat edilul.

Am plătit exproprierile pentru continuarea lucrărilor la Străpungerea B-dul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu -...

Publicată de Nicușor Dan pe Luni, 27 martie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇