Negoiță vrea să spargă trotuarele pe care Primăria Capitalei nu le repară: Facem noi pavaj cu dale, „model Sector 3”!

Negoiță vrea să spargă trotuarele pe care Primăria Capitalei nu le repară: Facem noi pavaj cu dale, „model Sector 3”!

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, susține că nici în Ucraina bombardată de ruși s-ar putea să nu existe trotuare atât de pline de gropi ca acelea din preajma Parcului IOR, administrate de Primăria Minicipiului București (PMB).

În consecință, Negoiță a anunțat pe rețelele de socializare că va înlocui pavajul pus de PMB cu dalele roșii „tip Sector 3”. Asta, deși bulevardul e în administrarea PMB, nu a Primăriei Sectorului 3.

Negoiță a mers joi la prânz pe Bulevardul Liviu Rebreanu, aproape de o intrare în Parcul IOR.

Acest parc este administrat cu succes, de mai mulți ani, de primăria de sector. Bulevardul, însă, este al PMB, care îl gestionează prin intermediul Administrației Străzilor.

ADVERTISING

Într-un material video postat pe Internet, primarul de sector a sesizat faptul că trotuarul bulevardului de pe care se intră în parc este plin de gropi.

„Suntem pe Bulevardul Liviu Rebreanu, la una dintre cele două lucrări ale Primăriei Generale, din ultimii 20 de ani, din Sectorul 3. Singurele de altfel. Că altceva n-au făcut. Iar ce au făcut, au făcut foarte prost. Cât de prost? Uitați, așa se vede.

Cred că nici în Ucraina nu arată atât de prost ca lucrarea PMB. Ia uitați-vă. Nu au dat rușii cu bombe. Aicea nu sunt nici dinamite, nici cu grenade, nu! Aici e lucrarea PMB, făcută așa cum se vede.

ADVERTISING

Evident că toate bucățile, ieri, alaltăieri, erau pe aici prin spațiul verde.

Publicată de Robert Negoita pe Joi, 31 martie 2022

Și evident că vom intra și acolo, împotriva dorinței celor de la PMB. În ideea că nu putem accepta incompetența. Să lăsăm să sufere cetățenii, să sufere din cauza incompetenței celor de la PMB.

Nu de alta, dar și până acum am intrat și le reparăm în fiecare an. Doar că asta e o soluție proastă, pe care n-o să o mai lăsăm. Trebuie să facem acel pavaj model Sector 3 care este rezistent și care după 5-7-10 ani rămâne ca și neatins. Adică o calitate foarte bună. Acele pavele produse în România, mult mai ieftine decât varianta asta și care arată foarte bine. Acea combinație în 3 culori, variantă de roșu și în degrade.

ADVERTISING

(...) nu suntem în Kiev, nu suntem în Ucraina. Să le fie rușine celor care au făcut chestia asta și mai ales celor care gestionează atât de prost partea de care se ocupă dumnealor și o spun cu foarte mult regret”, a declarat Robert Negoiță, pe Facebook.

Porțiunea de bulevard pe care a făcut declarații Robert Negoiță a fost reabilitată de PMB în perioada 2010-2014. Ulterior, s-a intervenit și pe restul străzii, iar lucrările s-au terminat în prima parte a mandatului Gabrielei Firea.

Negoiță susține că e nevoit să lucreze pe terenurile altor instituții

Pe 28 iulie 2021, consilierii locali USR-PLUS și PNL l-au întrebat pe Robert Negoiță, în timpul unei ședințe a Consiliului Local al Sectorului 3, de ce se amenajează ilegal o suprafață de teren din preajma Policlinicii Vitan, care aparține primăriei generale.

Răspunsul primarului Sectorului 3 a fost năucitor:

„Ei, noi ne-am obișnuit să facem lucrări pe zone pe care nu le administrăm. În ultimii ani, ne-am obișnuit cu treaba asta.. de mulți ani. Avem nenorociri lăsate de.. începând de la municipalitate, Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Ministerul Muncii și alte ministere care au active, au terenuri, clădiri în administrare în Sectorul 3 și care le lasă vai de neamul lor.

Și noi ne-am obișnuit să le facem treaba lor, să le întreținem. Mai mult sau mai puțin asumat. Adică mai mult sau mai puțin în coordonare cu dumnealor. Pentru că aia e...”, a spus atunci Robert Negoiţă.

După numai câteva zile, adică pe 2 august, a avut loc tragedia de la Biblioteca Națională.

Acolo, o echipă a Algorithm Residential S3 SRL - companie a Sectorului 3 - a săpat un șanț și pregătea turnarea unei structuri. Se lucra fără autorizație și fără documentele necesare, pe un teren al Ministerului Culturii, din preajma sediului instituției, care găzduiește Biblioteca Națională.

Din cauza grabei, nu s-au luat suficiente măsuri de siguranță. Muncitorii au spart o țeavă de apă, iar un mal s-a surpat. Doi muncitori au murit.

Surse apropiate de incident au declarat, la acel moment, pentru Spotmedia.ro că Robert Negoiță a fost chiar în dimineața zilei pe șantier. Primarul Sectorului 3 a refuzat să facă orice comentariu, în ciuda insistențelor Spotmedia.ro.

De asemenea, Negoiță a început în urmă cu mai mulți ani o amplă operațiune de retrasare a trotuarelor. În unele cazuri s-a lucrat ilegal, după cum Spotmedia.ro v-a relatat pe larg și după cum au certificat și instanțe de judecată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇