Cât a cheltuit primăria lui Negoiță pe Revelionul din Parcul IOR și la cine ajung banii

Cât a cheltuit primăria lui Negoiță pe Revelionul din Parcul IOR și la cine ajung banii

Primăria Sectorului 3 a cheltuit aproape 780.000 de lei – adică puțin peste 151.000 de euro – pentru spectacolul de circa 2 ore organizat de Revelion, în Parcul IOR.

Dintre toate cele 7 primării din București, cea condusă de Robert Negoiță a fost singura care a organizat spectacol de Revelion la trecerea din 2021 în 2022.

Respectivul spectacol – la care reporterul Spotmedia.ro a luat parte, în scop documentar - a avut două părți.

Mai întâi, pe o scenă amplasată în proximitatea statuii Calul Titanilor, a avut un concert susținut de DJ Riva, Puya și Carla's Dreams.

Apoi – peste partea Lacului Titan unde este amenajată Insula Artelor – s-a proiectat, la miezul nopții, un spectacol de lasere și a avut loc un foc de artificii de circa 20 de minute.

ADVERTISING

Spectacol scurt, fără strălucitea revelioanelor dinaintea pandemiei

De concerte s-au bucurat cele câteva sute de bucureșteni care au venit din timp în parc și care au prins loc în fața scenei. A fost o zonă aglomerată, în care doar parte dintre participanți au purtat mască sanitară corect.

În rest, de la zeci de metri distanță de mulțime, muzica aproape că nu se mai auzea. Din acest punct de vedere, concertul n-a avut nimic din intensitatea celor care se organizau, înainte de pandemie, în marile piețe din oraș.

3-1

Pe malul lacului, la vreo câteva sute de metri de scenă, se vedea amplasat un ecran de mari dimensiuni. Dar pe el n-a fost proiectat concertul, ci doar o imagine dinamică a siglei Sectorului 3.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Spectacolul de lasere a fost, însă, destul de spectaculos. La fel și focul de artificii, deși n-a durat mult.

2

La miezul nopții, lângă lac se adunaseră câteva mii de oameni care au filmat spectacolul cu telefoanele.

Cât a costat distracția și la cine ajung banii

La solicitarea Spotmedia.ro, Primăria Sectorului 3 a transmis că a încheiat 4 contracte pentru organizarea spectacolului:

1) pentru recitalurile susținute de DJ Riva, Puya și Carla's Dream, primăria de sector a încheiat un contract cu Forward Music Agency SRL în valore de 209.612 lei, fără TVA.

Societatea este deținută de un antreprenor numit Sorin Cristian Ochiu, potrivit portalului cu informații de business listăfirme.ro.

ADVERTISING

Înainte de pandemie, firma lui Ochiu primea – prin încredințări directe – contracte mult mai bănoase pentru organizare de concerte. Spre exemplu, în anul 2018, potrivit informațiilor din Sicap centralizate de Spotmedia.ro, firma a primit 29 de contracte directe de la centre culturale din țară, pentru a organiza spectacole diverse, de la recitaluri ale lui Cătălin Crișan până la spectacole ale Trupei Cargo și ale lui DJ Eftimie.

În 2018, 2019 și 2021, societatea a primit 36 de contracte atribuite direct (prin achiziție inițiată din catalogul electronic al Sicap) în valoare totală de 2.165.497 de lei, potrivit datelor din Sicap centralizate de Spotmedia.ro.

2) pentru servicii de scenotehnică, sunet, lumini și servicii conexe, primăria condusă de Robert Negoiță a încheiat un contract de 113.791 lei fără TVA cu societatea Five s International SRL.

Beneficiarii reali ai câștigurilor acestei firme sunt, potrivit listăfirme.ro, Sorin Dănescu și un cetățean britanic - David William Lumby.

3) pentru spectacolul multimedia, cu lasere și artificii, de pe lacul din IOR, primăria lui Robert Negoiță a încheiat un contract de 449.369 lei cu societatea 360 Revolution SRL.

Asociat majoritar în această firmă este Daniel Buduluș.

Firma a fost însă, înființată, în anul 2007, de alți 2 întreprinzători: Gabriel Roescu și Sebastian Ghiță.

În 2010 - potrivit mențiunilor din Monitorul Oficial - Buduluș și Sebastian Ghiță erau asociați la SC 360 Revolution SRL. Din 2011, însă, Buduluș figurează ca unic acționar.

360 Revolution SRL este o firmă căreia administrația Firea i-a dat, în 2020, contracte prin încredințare directă în valoare de peste un milion de lei, potrivit datelor din Sicap centralizte de Spotmedia.ro.

Cel mai mare contract, în valoare de 834.600 de lei, i-a fost încredințat firmei de către Centrul de proiecte educaționale Prodeus (din subordinea PMB) pentru amenajarea unor zone de la Muzeul Copiilor.

Recent, societatea lui Buduluș a organizat spectacolul de lumini din Piața Constittuției pe care PMB nu l-a mediatizat din timp de teama pandemiei și din care instituția n-a difuzat decât niște fragmente.

4) pentru a asigura asietența medicală la Revelion, primăria lui Robert Negoiță a încheiat un contract de 5.265 lei cu Medlife pentru 3 ambulanțe de tip B1, care să asigure intervenții, în caz de nevoie.

Per total, deci – potrivit informațiilor comunicate de Primăria Sectorului 3 – cheltuielile cu Revelionul s-au ridicat la 778.037 lei, adică puțin peste 151.000 de euro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇