Negoiță vrea să dea 6,2 milioane de euro pe fântâni muzicale pentru IOR și Parcul Teilor

Negoiță vrea să dea 6,2 milioane de euro pe fântâni muzicale pentru IOR și Parcul Teilor

Primarul Robert Negoiță (PSD) le va cere miercuri, pe 26 aprilie, consilierilor locali de la Sectorul 3 să voteze două proiecte pentru amplasarea unor fântâni muzicale pe lacurile din IOR și Parcul Teilor.

Bugetul total pe care Negoiță îl cere pentru aceste proiecte este de 31.177.006 lei, echivalentul a 6.298.385 de euro.

IOR: 4 platfome și 9 tipuri de jeturi de apă sincronizate cu muzică

În Parcul Alexandru Ioan Cuza (cunoscut ca IOR - n.red.) - între Podul Liviu Rebreanu și Insula Pensionarilor - vrea Primăria Sectorului 3 să instaleze cea mai scumpă dintre fântânile arteziene.

ADVERTISING

Valoare ei totală - cu echipamente și montaj - va fi 20.251.818 lei, potrivit estimărilor Primăriei Sectorului 3.

Este vorba despre o fântână care va fi alcătuită din „4 platforme plutitoare din oțel inoxidabil pe care se vor amplasa echipamentele destinate jocurilor de apă”, se arată în documentația care însoțește proiectul de hotărâre propus de Robert Negoiță.

„Cele 4 platforme vor avea dimensiuni diferite, iar ca tip de jocuri vor fi similare, pentru a exista o armonie în spectacolele de apă (....)

ADVERTISING

Ca și jocuri de apă, fântâna va avea 9 jocuri distincte dispuse pe suprafața fiecărei platforme (...) Fântâna va fi de tipul muzical, jeturile fiind sincronizate cu muzica.

(...) Vor exista tipuri de 9 jocuri de apă: umbrelă de apă, parabolice perimetrale, jet de apă cu aer comprimat, jet pivotant pe o axă, jet pivotant pe 2 axe, jet înalt, gol pe interior, jet multiform și jet puverizare apă”.

Jocurile de apă, lumini și muzică vor fi controlate cu ajutorul unor dispozitive pe care Primăria Sectorului 3 își dorește să le cumpere.

ADVERTISING

„Controlul software al echipamentelor de tip LED DMX RGB cât și a alternanței jocurilor de apă se va face de către un controler DMX RDM cu 2048 de canale și o interfață DMX 0 - 10 V (această conmadând convertizoarele de frecvență)” se mai arată în documentație.

Parcul Teilor: o fântână mai mică, dar tot muzicală

Tot primăria condusă de Robert Negoiță vrea să amplaseze o fântână muzicală pe lacul din Parcul Teilor (în foto - n.red.), inaugurat în anul 2020.

Și aceasta va fi o „fântână arteziană complexă”, dar mai mică decât cea din IOR.

Mai exact, va fi „formată dintr-o platformă plutitoare, din oțel inoxidabil, pe care se vor amplasa echipamente destinate jocurilor de apă”, după cum se arată în documentația proiectului de hotărâre inițiat de Robert Negoiță.

Și această fântână „va avea 9 jocuri distincte dispuse pe întreaga suprafață a lacului. Fântâna va fi de tipul muzical, jeturile fiind sincronizate cu muzica”.

Fântâna din Parcul Teilor va fi operată cu un echipament similar cu acela pe care primăria vrea să-l cumpere pentru fântânile mai mari din IOR.

Primăria Sectorului 3 estimează că acestă fântână pentru Parcul Teilor va costa costa 10.925.188 de lei. Iar instalarea va dura tot 6 luni.

Rămâne să vedem dacă propunerile lui Robert Negoiță vor fi aprobate miercuri, pe 26 aprilie, de Consiliul Local.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇