Muzeele Primăriei București vor fi deschise pentru Noaptea Muzeelor. Iată ce puteți vizita și până la ce oră

Muzeele Primăriei București vor fi deschise pentru Noaptea Muzeelor. Iată ce puteți vizita și până la ce oră

Vizitarea sediul Primăriei Capitalei – deschis în premieră pentru vizitatori în seara zilei de sâmbătă, 12 iunie – nu e singura atracție pregătită de administrația lui Nicușor Dan cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor.

SpotMedia.ro vă spune pe larg ce altceva mai puteți vizita în Capitală.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Parte dintre muzee și alte instituții de cultură care funcționează în subordinea Primăriei Generale și-au anunțat deja pe Facebook programul pentru Noaptea Muzeelor.

Spre exemplu, Muzeul de Istorie al Municipiului București a anunțat că mai multe unități pe care le are în administrare își așteaptă vizitatorii, sâmbătă seara, între orele 16.00 și 22.00 (ultima intrare).

Iată unde puteți merge și ce puteți vizita:

  • La Palatul Șuțu (Bdul Ion C. Brătianu nr. 2) unde sunt deschise pentru public expozițiile „Timpul Orașului”, „De la anatomia artistică la opera finită”
  • La Casa Filipescu Cesianu (Calea Victoriei, nr 151) se poate vizita expoziția permanentă „Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute”
  • La Muzeul George Severeanu (Str. Henri Coandă nr. 26) este expoziția „Pe urmele trecutului. Colecția Maria și dr. George Severeanu”
  • La Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck (Str. Vasile Alecsandri nr. 16) este expoziția permanentă de pictură, sculptură, grafică, dar și cu expoziția tematică „Grădina Paradisului. Desene pregătitoare”.
  • La Colecția de artă Ligia și Pompiliu Macovei (Str. 11 lunie nr. 36-38) va fi deschisă expoziția permanentă, dar și cea tematică „Ligia Macovei și lirica lui Tudor Arghezi”.
  • La Muzeul Victor Babeş (Str. Andrei Mureşanu nr. 14A) e deschisă expoziția permanentă „Victor Babeș (1854-1926). Principii, valori, moșteniri”
  • Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici - Muzeul Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1) are deschise expozițiile „Vila Dr. Nicolae Minovici: Restitutio II” și „100% RO”.

Noaptea Muzeelor 2021 la #MMBMuzeul Municipiului București vă invită să participați la Noaptea Muzeelor sâmbătă, 12...

Publicată de Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu pe Miercuri, 9 iunie 2021

De asemenea, puteți vizita, între orele 20:00 și 2:00, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 21). Vă așteaptă acolo expoziția permanentă „Descoperim împreună Universul”, dar mai ales puțeţi participa la observații astronomice nocturne, dacă vremea o va permite.

De asemenea, Muzeul Național la Literaturii Române și-a postat pe Facebook programul de vizitare pentru Noaptea Muzeelor de sâmbără, 12 iunie.

Instituția vă propune să vizitați Casa Memorială Tudor Arghezi din Strada Mărțișor 26, între orele 12:00 și 22:00. În cursul după-amiezii se vor organiza și ateliere.

Pentru a vizita și participa, trebuie să faceți o programare la numărul de telefon 0723.154.052, inclusiv whatsapp, sau printr-un mesaj la adresa de e-mail: case.memoriale@mnlr.ro.

Pe 12 iunie, de Noaptea Muzeelor, vă invităm la Casa Memorială „Tudor Arghezi - Mărțișor”, acasă la cel mai îndrăgit...

Publicată de Muzeul Naţional al Literaturii Române pe Marţi, 8 iunie 2021

Muzeul Copiiilor de pe Buleardul Decebal nr. 11, înființat de Gabriela Firea, va rămâne închis.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!