Ministrul Dezvoltării laudă o măsură din Ungaria prin care o familie își poate construi o casă mai ieftin: O vom introduce și în România

Ministrul Dezvoltării laudă o măsură din Ungaria prin care o familie își poate construi o casă mai ieftin: O vom introduce și în România

Guvernul României intenţionează să pună la dispoziţia familiilor interesate proiecte-tip pentru a facilita construirea unor case mai ieftine, a anunţat joi ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Aflat în vizită la Budapesta, ministrul spune că a fost inspirat de o măsură similară a guvernului maghiar.

„În Ungaria, o familie îşi poate construi o casă mai ieftin şi mai uşor, folosind proiectele tip puse la dispoziţia publicului de Guvern. Vom introduce această măsură şi în România, pentru că este o soluţie bună pentru familii”, a scris joi pe Facebook ministrul Dezvoltării.

ADVERTISING

El a precizat că se află la Budapesta, unde s-a întâlnit cu omologul său Lazar Janos, ministru al Construcţiilor şi Transportului, cu care a avut „o discuţie profesională şi utilă”.

„Am vorbit despre simplificarea şi eficientizarea proceselor din domeniul construcţiilor, necesitatea investiţiilor în infrastructura mare şi coordonarea construirii pistelor cicloturistice astfel încât acestea să se întâlnească la graniţă. Intenţionez să continui această cooperare între cele două ministere”, a menţionat Cseke Attila.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul român i-a oferit omologului maghiar ajutorul României pentru soluţii la scumpirea materialelor de construcţie.

„Ambele state au sisteme şi modele care funcţionează bine şi care pot fi implementate şi de către ţara vecină. România a fost printre primele state membre ale Uniunii Europene care a găsit o soluţie la scumpirea materialelor de construcţie şi am oferit ajutorul nostru Ungariei”, a scris Cseke Attila pe Facebook.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇