Marius a reușit. 8844 cod SALVEZ: Solidaritate cu copiii care au nevoie de tratament medical

Marius a reușit. 8844 cod SALVEZ: Solidaritate cu copiii care au nevoie de tratament medical

Pe Marius și-l amintește toată secția, un copil curajos, cu gene lungi, care îi făceau ochii să pară mereu curioși. A ajuns la spital noaptea, transferat cu avionul de la spitalul județean care nu avea cum să îl ajute.

A ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, singura clinică din țară care tratează cazurile de copii cu arsuri extensive, cu peste 20% din suprafața corpului arsă.

La doar 11 luni, Marius avea arsuri severe de căi respiratorii și era dependent de ventilator. A stat în spital, la Terapie Intensivă, câteva săptămâni, până când medicii l-au considerat suficient de stabilizat pentru a începe intervențiile chirurgicale. De altfel, medicii i-au fost familie, cât a durat terapia, pentru că părinții nu și-au permis să vină să stea internați la București.

ADVERTISING

Astăzi, Marius este bine și merge la școală.

Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” a fost înființată în 1998, fiind, în același timp, clinică universitară de chirurgie plastică și arsuri. Anual sunt îngrijiți în regim de spitalizare aproximativ 1.200 de pacienți, dintre care 400 cu arsuri, restul cazurilor fiind traumatisme, sechele postcombustionale și posttraumatice, malformații congenitale de părți moi, tumori.

ADVERTISING

Salvați Copiii România și-a stabilit printre obiectivele majore din perioada imediat următoare achiziționarea pentru Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri echipamente performante necesare: videolaringoscop, aparat portabil EKG, electrocautere și soluții  IT pentru stocarea analizelor, investigațiilor paraclinice și a  celor imagistice.

Companiile pot fi solidare, prin încheierea unui unui contract de sponsorizare, iar persoanele fizice pot dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare sau prin SMS la 8844 cod SALVEZ, 2 euro lunar.

ADVERTISING

Salvați Copiii a dotat anterior secțiile de Terapie Intensivă Nou-născuți, ORL și ATI, precum și Clinica de Ortopedie Pediatrică ale Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente performante și două ambulanțe, în valoare totală de 540.000 euro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇