De 40 de ani, Secția ATI și Blocul Operator de la Polizu nu au mai fost renovate. O face acum Salvați Copiii România, dar drumul e lung

De 40 de ani, Secția ATI și Blocul Operator de la Polizu nu au mai fost renovate. O face acum Salvați Copiii România, dar drumul e lung

Cele mai multe paciente care ajung în secția de ATI a Maternității Polizu suferă intervenții chirurgicale complexe,  de la intervenții pentru cancere în sfera genitală și mamară la  histeroscopii, chiuretaje biopsice și operații cezariene. Peste 3.000 de astfel de intervenții se fac anual, într-un Bloc Operator nerenovat de 40 de ani.

CEL MAI AMPLU PROIECT DE REABILITARE

Organizaţia Salvaţi Copiii România lansează o amplă campanie de strângere de fonduri, astfel încât Secția de Terapie Intensivă și Blocul Operator să fie recompartimentate, complet renovate și modernizate.

Costurile proiectului se ridică la peste 800.000 de Euro. Ultimele modificări de renovare în Blocul Operator s-au făcut în urmă cu 40 de ani, este nevoie să fie refăcute circuitele administrării gazelor anestezice și a circuitelor electrice, recompartimentare și modernizare astfel încât să ofere siguranță pacientelor.

ADVERTISING

"Maternitatea noastră este una dintre maternitățile mari, unde sunt trimise cazuri mai complicate. Este esențial ca intervențiile medicale să se desfășoare în condiții ireproșabile, pentru a nu periclita în niciun fel sănătatea femeilor care ajung la noi, pentru tratament", a  precizat Dr. Laurențiu Pechi, Coordonator Bloc Operator Maternitatea Polizu.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat urgența măsurilor de intervenție: „Maternitatea Polizu este o unitate medicală de elită, care tratează patologii complexe, atât oncologice, cât și legate de sarcinile cu risc crescut. Echipa de medici are nevoie însă de o infrastructură care să permită un act medical prompt și de condiții care să nu pericliteze starea pacientelor.

ADVERTISING

Ne-am propus un scop ambițios, dar fără de care mii de femei nu vor avea șansa unui diagnostic și apoi a unui tratament performant”.

Începem unul dintre cele mai ample procese de renovare a unui spital: vom reabilita integral Sectia Bloc Operator și...

Publicată de Gabriela Alexandrescu pe Miercuri, 15 decembrie 2021

DATE DE CONTEXT

  • În 2021, la Maternitatea Polizu au avut loc 2.300 de nașteri,  dintre care peste 1.300 de cezariene, în condițiile în care sala de nașteri a fost închisă pentru renovare mai bine de două luni.
  • Aici au născut peste 100 de  mame infectate cu SARS-COV 2, unele dintre ele necesitând tratament specific de ATI.
  • În secția ATI, anual au loc intervenții chirurgicale pentru 5.000 de paciente.
  • Anual sunt diagnosticate în România peste 10.000 de cazuri de cancere în sfera genitală și de sân.
  • În 2021, Organizația Salvați Copiii România a extins programul de întărire a sistemului medical românesc, prin dotarea și renovarea spitalelor din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. Au fost susținute cu echipamente medicale performante 26 de unități medicale.
ADVERTISING

Totodată, printr-un record de solidaritate socială, Salvați Copiii România a reușit să achiziționeze două ambulanțe de uz pediatric și să demareze lucrările de reparații ale sistemului permanent de energie de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Tot aici a ajuns aparatură medicală de ultimă generație, necesară diagnosticării acurate și tratamentului de calitate.

Polizu-3

În ultimii 11 ani, Salvați Copiii România a investit 7.322.000 euro în dotarea a 102 unități medicale din toate județele țării cu 940 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea și tratarea a peste 140.000 de copii.

O parte din aceste fonduri a fost colectată prin solidaritatea companiilor care au înțeles că sprijinirea maternităților din România este o prioritate socială.

Companiile se pot implica prin încheierea unui contract de sponsorizare, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe www.salvaticopiii.ro sau prin SMS la 8844 cu text SALVEZ, 2 euro lunar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇