Mai mulți refugiați din Ucraina au fost cazați la Piatra-Neamț. Sunt mulți copii

Mai mulți refugiați din Ucraina au fost cazați la Piatra-Neamț. Sunt mulți copii

Primii refugiaţi din Ucraina au fost cazaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Piatra-Neamţ. Sunt 46 de adulţi şi 36 de copii, potrivit prefectului.

Urmărește pe spotmedia.ro, LIVE TEXT, desfășurarea celei de a patra zi de război

Aceştia au fost conduşi de autorităţi la internatele Colegiului Tehnic "Gheorghe Cartianu" şi Colegiului Naţional de Informatică, precum şi în căsuţele din Ştrandul Tineretului.

"Toate persoanele au fost ulterior legitimate de către reprezentanţii IPJ şi ai Serviciului de Imigrări fiind luate în evidenţa autorităţilor.

ADVERTISING

Medicii prezenţi au verificat dacă există persoane cu probleme de sănătate. Un medic, un ofiţer, un subofiţer şi un voluntar, vorbitori de limba rusă, au facilitat comunicarea cu refugiaţii ucraineni. Nu au existat persoane care să necesite asistenţă medicală. Prin amabilitatea mai multor patroni din HORECA, a unor oameni de afaceri şi a unor transportatori, iniţiatori ai acestei acţiuni umanitare, toţi cetăţenii ucraineni au primit pachete cu hrană şi apă plată", a declarat prefectul.

Locaţiile în care au fost cazaţi cetăţenii ucraineni sunt supravegheate de către reprezentanţii Poliţiei Locale, iar, la nevoie, Jandarmeria şi Poliţia vor interveni pentru a asigura siguranţa refugiaţilor.

ADVERTISING

Prefectul Adrian-Vasile Niţă a precizat că majoritatea refugiaţilor sosiţi în judeţul Neamţ au spus că nu intenţionează să rămână în România, ci vor să meargă mai departe spre alte ţări din Europa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇