Nicușor Dan deschide un centru de sprijin pentru refugiații ucraineni. Unde puteți dona pentru ei, de sâmbătă după-amiază, în București

Nicușor Dan deschide un centru de sprijin pentru refugiații ucraineni. Unde puteți dona pentru ei, de sâmbătă după-amiază, în București

Nicușor Dan a anunțat că sâmbătă, la ora 16.00, Primăria Capitalei deschide un punct de informare nonstop la care cetățenii ucraineni care tranzitează Bucureștiul să poată apela pentru ajutor.

În plus, se inaugurează și 3 puncte în care bucureștenii pot dona pentru a-i ajuta pe refugiați.

Încă de vineri, Nicușor Dan a anunțat că Bucureștiul poate caza 25.000 de refugiați la Arena Națională și poate asigura, zilnic, 5000 de porții de mâncare caldă.

De asemenea, primarul general a transmis că refugiații care vor rămâne la București vor avea acces la servicii medicale în toate cele 19 spitale pe care le gestionează Primăria Capitalei, prin intermediul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

ADVERTISING

Astăzi, Nicușor Dan a anunțat că încep primele acțiuni pentru refugiații ucraineni la București.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni care tranzitează Capitala, în ceea ce privește orientarea către căile...

Publicată de Nicușor Dan pe Sâmbătă, 26 februarie 2022

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor ucraineni care tranzitează Capitala, în ceea ce privește orientarea către căile de acces sau mijloacele de transport, respectiv pentru asigurarea cazării, Primăria Capitalei organizează, prin Direcția Generală de Asistență Socială, începând de azi, 26 februarie, de la ora 16.00, un Punct de Informare și Coordonare care va funcționa nonstop la Gara de Nord”, a transmis Nicușor Dan.

ADVERTISING

Cum s-au mobilizat românii în ajutorul refugiaților ucraineni: Oferă cazare și transport gratuit sau joburi, pentru cei care fug din calea rușilor

Unde puteți dona pentru refugiații ucraineni, începând de sâmbătă după-amiază

De asemenea, primarul general al Capitalei a anunțat că în oraș se inaugurează mai multe puncte de colectare a donațiilor.

„Tot începând de astăzi, în parteneriat cu Asociația Eco Durabil, între orele 17.00-22.00 și continuând mâine, între orele 10.00 și 22.00, organizăm două puncte pentru primirea de donații: unul la Centrul Bebe de București (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 75, sector 5, rond Piața Kogălniceanu) și celălalt la Centrul de Economie Circulară (Calea Plevnei nr. 98, sectorul 1). De luni, centrele vor avea program normal, între orele 10.00 și 18.00.

ADVERTISING

De asemenea, începând de luni, 28 februarie, Primăria Capitalei va pune la dispoziția tuturor ONG-urilor și companiilor private, care vor să se implice în sprijinirea cetățenilor ucraineni, un spațiu pentru donații în incinta Arenei Naționale. Organizațiile interesate de utilizarea acestui spațiu pot suna la numărul de telefon 0721 268399 și pot discuta despre oferirea de îmbrăcăminte, apă, alimente, produse de igienă etc. Pentru mai multe informații generale, se poate suna la numărul de telefon 021 9524”, a mai scris Nicușor Dan pe Facebook.

LIVE - Ziua a treia de război - află ce se întâmplă chiar acum

A doua zi de război în Ucraina: Kievul a rezistat, Putin a fost trecut pe lista neagră, se discută despre negocieri, un copil s-a născut la metrou (Foto & Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇