Limită de viteză, numere de înmatriculare și RCA pentru biciclete?

Limită de viteză, numere de înmatriculare și RCA pentru biciclete?

Cei care pedalează pe drumurile publice din Marea Britanie ar putea fi obligați să-și înmatriculeze bicicleta, să plătească asigurare și să respecte o limită de viteză de 32 km/h. Ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, vrea ca bicicliștii să aibă aceleași obligații ca șoferii.

Ministerul Transporturilor din Marea Britanie analizează și posibilitatea aplicării de puncte de penalizare cicliștilor care depășesc limita de viteză sau trec pe culoarea roșie a semaforului, relatează The Guardian.

ADVERTISING

Grant Shapps a spus că cicliștii nu sunt penalizați când accelerează, iar acest lucru nu este corect, întrucât ei nu respectă limitele de viteză aplicate mașinilor.

Pentru ca bicicliștii care încalcă regulile să poată fi identificați și amendați, ministrul intenționează să impună obligativitatea înmatriculării bicicletelor și a asigurării, deși este posibil ca el să nu mai fie în funcție după desemnarea noului premier, pe 5 septembrie.

"Nu vreau să împiedic oamenii să meargă pe bicicletă. E un mod fantastic de deplasare, am văzut o explozie a pedalatului în timpul pandemiei și după, cred că are multe beneficii pentru sănătate. Dar nu văd niciun motiv pentru care bicicliștii să încalce Codul Rutier, de ce trebuie să gonească, de ce trebuie să treacă pe roșu și să o poată ține tot așa", a declarat ministrul pentru Daily Mail.

ADVERTISING

Codul Rutier britanic prevede limite de viteză doar pentru vehiculele cu motor și pentru conducătorii acestora. Autoritățile locale pot impune limite de viteză pentru bicicliști, însă acest lucru se întâmplă foarte rar în Marea Britanie.

Potrivit ministrului, în cazul unui accident în care un biciclist rănește sau ucide un pieton, asigurarea obligatorie ar permite victimei sau familiei acesteia să primească compensații financiare în același mod în care funcționează asigurările auto obligatorii dacă cineva este lovit de o mașină.

ADVERTISING

Nu este prima oară când ministrul britanic al Transporturilor ia în vizor abaterile celor care pedalează, notează Sky News. La începutul acestei luni, Grant Shapps a spus că legislația trebuie să le transmită bicicliștilor răul pe care îl pot provoca atunci când viteza se combină cu nepăsarea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇