Liber în curtea școlii pentru toți locuitorii Sectorului 1, cu declarație pe proprie răspundere

Liber în curtea școlii pentru toți locuitorii Sectorului 1, cu declarație pe proprie răspundere

Școlile din Sectorul 1 rămân deschise pentru cei cu domiciliul în zonă, iar copiii care vor să bată mingea în curtea școlii ar trebui să aibă la ei, pe lângă o sticlă cu apă, și o declarație pe proprie răspundere a părinților.

Oamenii pot practica activități sportive în curțile școlilor cu terenuri, urmând ca în curțile școlilor care nu dispun de teren, cetățenilor să le fie permis accesul doar pentru șah, table sau socializare.

”Va fi permis accesul gratuit tuturor cetățenilor domiciliați în Sectorul 1, în baza unei declarații pe proprie răspundere, la curțile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1. În cazul copiilor de până în 16 ani, declarațiile pe proprie răspundere vor fi completate de către părinte/tutore/reprezentant legal.

ADVERTISING

Copiii cu vârsta de până la 10 ani vor fi însoțiți obligatoriu de un aparținător care trebuie să îi supravegheze. În aceste situații, aparținătorul răspunde de acțiunile și faptele minorilor, potrivit art. 1372-1374 din Codul Civil.

Copiii cu vârste de până la 16 ani trebuie să aibă asupra lor numărul de telefon al unui părinte/ tutore/ reprezentant legal pentru ca, în caz de urgență, să poată fi contactat de paznicul școli”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat în unanimitate în ședința de astăzi.

Toți locuitorii Sectorului 1 vor avea acces gratuit la curțile școlilor și terenurile de sport în aer liber ale acestora...

Publicată de Primăria Sector 1 Bucureşti pe Marţi, 3 august 2021

Programul de acces pe terenurile de sport

În zilele din timpul anului școlar în care au loc cursuri și în timpul vacanțelor, accesul în curțile și terenurile de sport va fi până la ora 20:00 pentru sezonul de iarnă (1 noiembrie - 31 martie) și până la ora 22:00 pentru sezonul de vară (01 aprilie - 31 octombrie).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Accesul va începe cu o oră după încheierea orelor de curs.

Sâmbăta și duminică, respectiv în timpul vacanțelor, programul va fi între orele 09:00-13:00 și 14:00-20:00 pentru sezonul de iarnă și ora 22:00 pentru sezonul de vară. Dacă există nocturnă, programul de acces indiferent de sezon este până la ora 22:00.

Unitățile de învățământ care îngrădesc accesul cetățenilor riscă amenzi între 500 și 1.000 de lei, se arată în proiectul de hotărâre.

O.D.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇