Încă un caz de copii intoxicați cu soluție antiparazitară pentru animale: Două fetițe de 2 și 4 ani sunt în stare gravă, la Oradea

Încă un caz de copii intoxicați cu soluție antiparazitară pentru animale: Două fetițe de 2 și 4 ani sunt în stare gravă, la Oradea

Patru persoane, inclusiv două fetiţe cu vârste de 4 şi 2 ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bihor, după ce s-au intoxicat cu soluţie antiparazitară pentru animale.

Ambii copii sunt internaţi la Terapie Intensivă, fetiţa de 2 ani fiind intubată şi ventilată mecanic.

”Este vorba despre 4 persoane care s-au intoxicat cu soluţie antiparazitară pentru animale. Mama şi mătuşa sunt internate pe secţia clinica ATI I, una din ele fiind intubată şi ventilată”, a declarat Lisa Crăiuţ, purtător de cuvânt al spitalului din Oradea.

ADVERTISING

Cele două fetiţe sunt internate pe secţia Clinică ATI II.

Cea de 4 ani este trează şi conştientă, iar cea de 2 ani este intubată şi ventilată mecanic.

Ambii copii s-au intoxicat ca urmare a contactului cu una dintre femei, care a folosit soluţia respectivă, a precizat Crăiuţ.

Este doar cel mai recent caz de copii intoxicaţi cu substanțe folosite pentru păduchii animalelor, iar medicii au făcut apel la părinţi să nu îşi mai spele pe cap copiii cu substanţe produse pentru uz veterinar, întrucât sunt extrem de periculoase.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Facem un apel către toţi părinţii: Diazinolul, această substanţă organofosforată, este extrem de nocivă, toxică, poate determina decesul copiilor, dar şi al adulţilor. De aceea, insistăm să nu se mai utilizeze produse farmaceutic-veterinar în tratamentul sau spălarea pe cap a copiilor", a declarat dr. Cătălina Ionescu, de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇