Trei fete au ajuns de urgență la spital, după ce s-au intoxicat cu o substanță folosită pentru îndepărtarea păduchilor

Trei fete au ajuns de urgență la spital, după ce s-au intoxicat cu o substanță folosită pentru îndepărtarea păduchilor

Trei fete de 7, 11 şi 13 ani au ajuns de urgenţă la spital, după ce s-au intoxicat cu o substanţă folosită de mamele lor pentru îndepărtarea păduchilor. Medicii de gardă au anunţat Poliţia, iar agenţii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„În data de 24 decembrie 2023, în jurul orei 02.00, Poliţia Municipiului Orăştie a fost sesizată de către medicul de gardă al Spitalului din Orăştie cu privire la faptul că la unitatea medicală au fost aduse cu ambulanţa trei minore, în vârstă de 7, 11 si 13 ani, din Orăştie, intoxicate cu o substanţă necunoscută provenită de la un produs pentru tratarea păduchilor”, a transmis IPJ Hunedoara.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, poliţiştii au stabilit că fetele se aflau într-un apartament din Orăştie iar pe scalp li s-a aplicat o soluţie pentru îndepărtarea păduchilor de către două femei, mame ale celor trei minore.

Una dintre fete e în stare gravă, fiind transferată la un spital din Timişoara.

În cauză, poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Incidentul are loc după ce o fetiţă de 5 ani a murit, iar verişorul ei, de aproape doi ani, este în stare gravă la spitalul din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, după ce ar fi fost spălaţi de bunica lor cu o substanţă toxică, posibil o soluţie folosită pentru deparazitarea oilor.

ADVERTISING

Sora băieţelului, de zece ani, a fost dusă la un spital din Slobozia, cu simptome asemănătoare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇