Iar a ajuns ursul în Ploiești

Iar a ajuns ursul în Ploiești

Locuitorii din municipiul Ploieşti au fost avertizaţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu privire la apariţia unui urs în zona Gării de Nord din oraş. Nu este pentru prima dată când autorităţile şi localnicii se confruntă cu astfel de probleme. Anul trecut, un urs care a fost căutat zile la rând a fost prins, tranchilizat în incinta unei rafinării şi relocat.

Primăria Ploieşti a anunţat că la nivelul municipalităţii a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă și sâmbătă seara o echipă de intervenţie va încerca să captureze animalul.

ADVERTISING

„Edilul şef al municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a convocat, în această seară, o echipă de intervenţie, care va încerca să captureze exemplarul de urs brun. Procedurile de capturare a acestui exemplar de urs se vor derula în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, transmite municipalitatea într-un comunica dat publicităţii sâmbătă. 

Primăria beneficiază, în încercarea de a prinde animalul, de sprijin din partea Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Prahova şi a unui medic veterinar, precum şi de suport direct al reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Poliţiei Locale Ploieşti, Poliţiei Municipiului Ploieşti, dar şi din partea Administraţiei Parcului Memorial “Constantin Stere”, în care se află şi o grădină zoologică.

ADVERTISING

Autorităţile locale precizează că monitorizează permanent situaţia şi recomandă populaţiei să respecte avertizările şi măsuri de protecţie, respectiv să sune la 112 în situaţia în care se sesizează prezenţa ursului, să evite zona în care se află animalul, să rămână în locuinţe, să nu hrănească sau fotografieze animalul.

În luna august, după căutări care au durat o lună, un urs care îşi făcea apariţia în aceeaşi zonă din oraş a fost capturat şi relocat, fiind dus într-o pădure din zona Tabla Buţii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇